UF-företag från Finspång kan vinna 175 000 kronor

I slutet av september delas årets Östgötapris ut. Då har Locker room talk UF, som tidigare i år vann SM-guld och EM-silver, chans att toppa sitt framgångsrika UF-år.

2017-09-11

Sverige

Teamet Shanga Aziz och Rogerio Silva från Finspång i Östergötland, är en av de nominerade till årets Östgötapris som varje år delas ut av Länsförsäkringar Östgöta. Med priset vill man lyfta fram och stötta hållbara initiativ, som genomförs med ett långsiktigt socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvarstagande.

Killarna har redan fått en rad utmärkelser för sitt UF-företag som de startade under sin tid på gymnasiet Nya Bergska. I somras vann de silver i Europamästerskapet i Ung företagsamhet och tidigare i år vann de guld på SM i Ung Företagsamhet.
- Det kändes fantastiskt, att bli utnämnt till det näst bästa UF-företaget i hela Europa, konstaterade Shanga Aziz efter EM-tävlingen till Norrköpings tidningar.

Östgötapriset instiftades 2016 och kan delas ut till en individ, ett företag, en förening eller en annan organisation. Priset kommer att delas ut under Hållbarhetsseminariet den 26 september i Flygeln hos Louis De Geer i Norrköping.

Starta ditt UF-år nu

Nyheter

 • Årets UF-företag Locker room talk får en miljon

  Sverige Zlatan Ibrahimovic delade ut sitt eget pris - "Number 10" - för första gången på Fotbollsgalan 2017. Det gick till organisationen "Locker room talk" - som får en miljon kronor. - Välförtjänt, säger Ibrahimovic i en videohälsning till vinnarna.
 • Grundaren av iZettle tror på Ung Företagsamhet

  Sverige - Det är viktigt att lära sig entreprenörskap redan tidigt i skolan, säger Jacob de Geer. Och förklarar varför du ska starta UF-företag.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Sverige UF alumni kickade igång globala entreprenörskapsveckan med att låta UF-alumner följa en framgångsrik ledare för en dag. Möt några av dem som var med under tisdagen.
 • Så blir du en grym säljare i UF-företaget

  Sverige Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.
 • "Hade aldrig startat företag om jag inte drivit UF-företag.”

  Sverige Erik drev UF-företag på Tullängsskolan i Örebro. Idén till sitt UF-företag fick han när han sommarjobbade på McDonald’s. I dag har Erik 100 anställda.