Den här sidans innehåll kommer från region Blekinge. Välj Blekinge som din region här eller välj en annan region här.

UF-företagare i Blekinge/ Bromölla

I menyn till höger hittar du som är UF-företagare i Blekinge information som kan vara bra att ha under ditt UF-år! Hittar du inte det du söker eller har andra frågor, tveka inte att kontakta oss på Ung företagsamhet!

Blekinge

Utbildningskonceptet UF­-företagande ger dig som gymnasie­elev möjlighet att träna och utveckla din kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Under ett läsår får du driva ett UF-­företag inom ramen för din gymnasieutbildning. Ni får komma på er egen affärsidé, registrera ert UF-­företag, sälja era varor och tjänster och har möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. 

Alla företag har en rådgivare från näringslivet och i slutet av UF-­året avvecklas företaget. Som UF-företagare blir du bättre på att samarbeta, lösa problem och man får en större tro på sin egen förmåga. UF-­företagande ger också en unik inblick i hur det är att driva företag. Du får lära dig om företagande och får samtidigt nyttiga erfarenheter inför arbetslivet, oavsett om framtiden blir som företagare eller som företagsam anställd.

Konceptet riktar sig till gymnasiets alla program och ger en möjlighet att koppla ihop teoretiska kunskaper med praktisk nytta. Verksamheten startade i Sverige 1980 och är idag väl etablerad.

Vill du veta mer om UF-företagade så är du varmt välkommen att kontakta Jesper Gustafson på jesper.gustafson@ungforetagsamhet.se