Konto hos Swedbank och Sparbankerna

Varje UF-företag behöver ett bankkonto kopplat till sitt företag. För att öppna ett bankkonto behöver du som UF-företagare boka möte med banken, fullgöra din registrering, hålla ett konstituerande styrelsemöte samt ta fram en affärsplan.

Sverige


Registreringsbevis, legitimation, protokoll från det konstituerande styrelsemötet ska tas med till banken samt även gärna företagets affärsplan. Genom att banken får ta del av er affärsplan kan de på ett bättre sätt anpassa sitt erbjudande just utifrån vad ert företag behöver. Eftersom kraven kan variera mellan olika bankkontor ska du alltid kontakta banken före mötet så att du vet vad du ska ta med dig.

Är du under 18 år måste du ha förberett en ifylld fullmakt med vårdnadshavarens underskrift. Läs mer om omyndig person här: Här hittar du även Swedbanks och Sparbankernas erbjudande och checklista till dig som UF-företagare.

Även du som vill driva UF-företag och saknar svenskt personnummer är välkommen att öppna bankkonto hos Swedbank och Sparbankerna, förutsatt att du kan identifiera dig på annat sätt. Läs om identifiering i banken här. En del banktjänster har dock vissa begränsningar och det blir därför enklare för er om ni utser en medlem i UF-företaget med svenskt personnummer för att använda banktjänsterna. 

Logga in på Ung Företagsamhets interna plattform för att hitta registreringsbevis och mall på styrelseprotokoll. Här finns även en mall för affärsplanen samt exempel på affärsplaner från tidigare UF-företag.

Inför ert bankmöte tar ni kontakt med banken för att boka in en tid med dem. Telefonnummer hittar du här under "Kontakta oss".

Smarta banktjänster

Genom vårt samarbete med Ung Företagsamhet erbjuder vi dig som UF-företagare
enkla och smarta banktjänster utan avgift:

  • Företagskonto – samla företagets ekonomi på ett konto
  • Swish Företag – ta betalt via mobilen
  • Bankgiro – bra alternativ till Swish
  • Mobilbanken företag – företagets ekonomi på fickan
  • Internetbanken företag – ger er en tydlig överblick
  • Kundcenter Företag – personlig service dygnet runt

 


Swedbank och Sparbankerna är Sverigepartner till Ung Företagsamhet i Sverige.