Erbjudande till UF-lärare

Du som är UF-lärare har många möjligheter att ta del av våra och våra samarbetspartners utbildningar. Här kan du läsa mer om dem.

Sverige

 

Introduktionsutbildning: Entreprenörskap på riktigt
Introduktionsutbildningen pågår under en heldag och vänder sig till lärare eller skolledare i grundskolan eller gymnasiet som intresserar sig för att arbeta med entreprenörskap i skolan. Syftet med utbildningen är att utveckla förståelse för entreprenöriellt lärande, samt att ge praktiska verktyg och grundläggande färdigheter för att utveckla ett entreprenöriellt förhållningssätt på skolan.

Grundutbildningar i UF-företagande
Grundutbildningen är till för att förklara de olika delarna i utbildningskonceptet UF-företagande. Utbildningens mål är att skapa förståelse för såväl teori som att ge praktiska verktyg. Grundutbildningen anpassas efter lokala behov och förutsättningar.

Seminarium/workshop utifrån aktuella teman
Utifrån lokala förutsättningar och behov utvecklas och genomförs utbildningar över hela landet via Ung Företagsamhets 24 regioner. Exempel på denna typ av fortbildning är: nätverksträffar, föreläsningar och seminarier kring teman som bokföring, kreativitet, bedömning, företagsamhet och entreprenörskap.

 

Viktig information för lärare angående Swedbank och Sparbankernas erbjudanden läsåret 17/18

Dina elever ska numera ta med registreringsbevis, legitimation, protokoll från det konstituerande styrelsemötet samt även gärna företagets affärsplan till banken. Genom att banken får ta del av UF-företagarnas affärsplan kan de på ett bättre sätt anpassa sitt erbjudande utifrån vad eleverna behöver. Eftersom kraven kan variera mellan olika bankkontor ska UF-företaget alltid kontakta banken före mötet och boka tid.

Är eleven under 18 år måste han/hon ha förberett en ifylld fullmakt med vårdnadshavarens underskrift. Läs mer om omyndig person här: Här hittar du även Swedbanks erbjudande och checklista till UF-företagare.

Swedbank och Sparbankerna är guldpartner till Ung Företagsamhet


Vismas erbjudanden till UF-lärare

Visma har utbildningslicenser i program för allt från bokföring och näthandel till löneadministration och redovisning. Nu erbjuder vi även gratis utbildningslicenser till alla UF-skolor i våra webbaserade program, Visma eEkonomi och Visma Webshop +. Där kan du och/eller eleverna testa innan de jobbar i sin skarpa UF-version. Om du inte använt våra program tidigare kan vi skräddarsy en gratis utbildning till dig och dina kollegor för att du enkelt ska komma igång. 

Erbjudanden från Visma: 

 • Fritt antal elevföretag
 • Gratis utbildningar
 • Övningar på webben
 • Gratis support
 • Kom-igång filmer på YouTube
 • Samarbete med Liber, som kopplar fakta och övningar till Visma eEkonomi och Visma Webshop+
 • Nyhet: eLearning i Visma eEkonomi. Du får en snabb rundvandring och genomgång av vanliga bokföringshändelser i ett företag. Varje kort modul avslutas med ett quiz. Klarar du dem?

>Här beställer du gratis utbildningslicens till dig och din skola.
>Hitta alla Vismas utbildningar för UF-lärare här.

Även eleverna får fördelaktiga erbjudanden från Visma. >Se eleverbjudanden här.

Visma är guldpartner till Ung Företagsamhet


 

Fortnox utbildningar för UF-lärare

Till dig som UF-lärare erbjuder vi tillgång till samtliga våra program, komigång-hjälp, olika utbildningar inom ekonomi- och företagande samt övningsuppgifter som kan användas i undervisningen. Full support ingår i form av telefon, mail och chatt. Fortnox erbjuder dig ett eget skolstöd där du själv kan lägga till nya elevföretag och klicka dig in på elevernas inloggningar för att hjälpa dem - när som helst, var som helst. 

Vi erbjuder dessutom workshops för både lärare och elever. Då kommer vi ut till skolan och utbildar lärare och/eller elever i Fortnox program och håller inspirationsföreläsningar i UF-företagande.

Erbjudanden från Fortnox: 

 • Fritt antal elevföretag
 • Gratis utbildningar
 • Gratis support
 • Kom-igång filmer på YouTube
 • Gratis utbildningslicenser till samtliga program som bokföring, fakturering, lön, tidredovisning mm.
 • Tillgång till expertpanel

>Hitta alla Fortnox erbjudanden och utbildningar för UF-lärare här.

Vill du veta mer om utbildningarna i ditt län? Vänligen kontakta något av Ung Företagsamhets regionkontor.
Även eleverna får fördelaktiga erbjudanden från Fortnox. >Se eleverbjudanden här.

Fortnox är guldpartner till Ung Företagsamhet