På SM i Ung Företagsamhet får du svar på alla dina frågor om att starta och driva företag av våra experter. Du hittar dem i expertzonen.

ICA-handlarnas förbund startade Hakon Swenson stiftelse för att stödja forskning, utbildning och entreprenörskap inom konsument- och handelsområdet. Stiftelsen samarbetar med Ung Företagsamhet för att de främjar entreprenörskap för unga. Tillsammans är Sveriges 1 300 ICA-handlare en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare. Av cirka 40 000 anställda är hälften under 26.

 

KPMG är ett av Sveriges ledande företag inom revision och rådgivning. Vi stöttar Ung Företagsamhet för att vi vill hjälpa framtidens entreprenörer att nå sin fulla potential. Tillsammans med våra kunder möter vi dagligen utmaningar, dessa har gjort att vi i dag har kunskapen att hjälpa UF-företag att ta nästa steg i sin utveckling.

 

Fler företag behövs för att skapa nya jobb och säkra långsiktig tillväxt. Swedbank och sparbankerna är sedan länge stolt samarbetspartner till Ung Företagsamhet som lär unga människor att våga vara entreprenörer. Våra drygt 500 000 företagskunder var alla små i början. Vi vill att fler växer med oss. Vi ses på SM-finalen! Besök oss i vår monter B05:41. Tillsammans med före detta UF-elever, idag framgångsrika entreprenörer, inbjuder vi till viktiga samtal och diskussioner.

 

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.

 

 

Fortnox gör internetbaserade ekonomiprogram. Med Fortnox fixar du enkelt bokföring, offerter, fakturering och löner. Våra program passar små och medelstora företag och är perfekta för dig som vill jobba med olika enheter, på olika platser och när det passar dig. Vi använder den absolut senaste tekniken, så vill du sköta din administration på ett modernt sätt så är det Fortnox du ska ha.

 

 

Vi på Nordic Försäkring arbetar som oberoende försäkringsförmedlareoch är specialiserade inom sakförsäkring och risk management. Till våra spjutspetsområden hör bland annat försäkringslösningar för olika organisationer där vi utvecklar unika helhetskoncept som kraftfullt förbättrar kundens skydd, villkor och premier. Ett exempel på försäkringslösning som vi tagit fram är den företagsförsäkring som alla UF-företag har under sitt verksamhetsår.

 

 

Lindorff är experter på skuldrelaterade tjänster och är en ledande europeisk leverantör inom sitt område. Lindorff tycker att det är en självklarhet att alla ungdomar ska få de rätta kunskaperna och förutsättningarna som krävs för att i framtiden kunna hantera sin vardagsekonomi. Därför har vi startat initiativet takontroll.nu I expertzonen träffar du oss och vi guidar dig igenom Ta kontroll som ger dig viktiga tips inom området vardagsekonomi. 

 

 

Visma Spcs är Sveriges största leverantör av ekonomiprogram och internetlösningar till företag, redovisningsbranschen och skolor. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet för att ge alla UF-företagare bästa förutsättningar att lyckas under UF-året. Något de har nytta av som företagare och som ökar anställningsbarheten när de söker jobb. Träffa oss i zonen så berättar vi vad vi kan göra för dig.

Almega är Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag. Deras medlemsföretag representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen med fler än 10 000 företag och fler än 500 000 medarbetare. Almega arbetar för att förbättra villkoren för arbetsgivare och tjänsteföretag och är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv.


På Centrum för Näringslivshistoria arbetar historiker och arkivexperter med källmaterial, entreprenörskap och företagshistoria som specialitet. Vi erbjuder intressant och lätt tillgängligt material för dig som är lärare på gymnasiet, men även till dig som vill hitta inspiration och exempel på hur tidigare entreprenörer verkat i sin samtid.

#ufsm15

    Senaste bilderna