UF-företagare träffade Petter Stordalen

Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.

2018-02-27

Sverige

Syftet var att de unga företagarna ska få hjälp att utveckla sin verksamhet, skala upp sina affärsidéer och utvecklas som entreprenörer. Genom ett samarbete mellan utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet och Petter Stordalen fick ett antal lyckliga gymnasieungdomar möjligheten att träffa honom för att tala om entreprenörskap och framtiden.
– Det var världens chans för dessa unga entreprenörer. Vi är glada över samarbetet med Petter Stordalen och Comfort Hotel, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet Sverige.

UF-företag från skilda delar av landet har fått skriva en motivering till varför just de skulle vilja träffa Petter Stordalen och vad de skulle vilja fråga honom, och fyra förväntansfulla UF-företag fick chansen att träffa honom. Samtalen ägde rum den 22 februari i centrala Stockholm. Följande UF-företag fick chansen att träffa Petter:


1. Så ett frö UF
Eleverna har gjort och säljer ett spel för barn där barnet får vara "Agent X". Barnen får lösa problem och spelet tar upp viktiga ämnen som miljötänk, jämställdhet, självrespekt, vänlighet, förståelse för olika människor och mycket mer. UF-företaget kommer från Bollnäs.


2. Bokglädje UF
UF-företaget ger ut en barnbok på temat integration för förskolan. Ett mycket spännande ämne som rör vänskap, utanförskap och alla människors lika värde. Eleverna kommer från Stockholm.


3. Spectra UF
Bygger unika hyllsystem som går att anpassa till den yta som finns tillgänglig. Med deras idé har UF-företaget kammat hem en UF tävling i Norge och vunnit Bästa UF-företag i Sundsvall. Hyllsystemet har fått positiv respons och UF-eleverna är mycket motiverade att driva arbetet vidare. Att träffa Petter Stordalen beskriver de som en fantastisk möjlighet att utvecklas och skaffa nya erfarenheter. Kommer från Sundsvall.


4. True Taste UF
Eleverna från Bålsta säljer lådor med produkter som inkluderar recept på tre olika språk. De vill ge nyanlända ungdomar samma möjligheter till att bygga nätverk inom arbetsmarknaden som de har, genom att ge de nyanlända chansen till ett extrajobb som leder till en inkomst och något att sätta på sitt CV inför framtiden.

Nyheter

 • Teknikstipendium för avsaltningsmaskin

  Sverige UF-företagaren Jonatan Persson har fått Ljungbergsfondens teknikpris för sin avsaltningsmaskin som med hjälp av restvärme från industrin renar havsvatten. Syftet är att bekämpa vattenkrisen och skapa en mer hållbar vattenförsörjning.
 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Ny digital utbildning för UF-företagare

  Sverige Nu släpper Ung Företagsamhet en ny digital utbildning för UF-företagare, Välkommen till företagsamheten. Här får eleverna bland annat lära känna Sveriges företagshistoria, hur maten hamnar på våra bord, ekonomiska begrepp och hållbart företagande.
 • Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.