UF-företagare träffade Petter Stordalen

Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.

2018-02-27

Sverige

Syftet var att de unga företagarna ska få hjälp att utveckla sin verksamhet, skala upp sina affärsidéer och utvecklas som entreprenörer. Genom ett samarbete mellan utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet och Petter Stordalen fick ett antal lyckliga gymnasieungdomar möjligheten att träffa honom för att tala om entreprenörskap och framtiden.
– Det var världens chans för dessa unga entreprenörer. Vi är glada över samarbetet med Petter Stordalen och Comfort Hotel, säger Cecilia Nykvist, vd för Ung Företagsamhet Sverige.

UF-företag från skilda delar av landet har fått skriva en motivering till varför just de skulle vilja träffa Petter Stordalen och vad de skulle vilja fråga honom, och fyra förväntansfulla UF-företag fick chansen att träffa honom. Samtalen ägde rum den 22 februari i centrala Stockholm. Följande UF-företag fick chansen att träffa Petter:


1. Så ett frö UF
Eleverna har gjort och säljer ett spel för barn där barnet får vara "Agent X". Barnen får lösa problem och spelet tar upp viktiga ämnen som miljötänk, jämställdhet, självrespekt, vänlighet, förståelse för olika människor och mycket mer. UF-företaget kommer från Bollnäs.


2. Bokglädje UF
UF-företaget ger ut en barnbok på temat integration för förskolan. Ett mycket spännande ämne som rör vänskap, utanförskap och alla människors lika värde. Eleverna kommer från Stockholm.


3. Spectra UF
Bygger unika hyllsystem som går att anpassa till den yta som finns tillgänglig. Med deras idé har UF-företaget kammat hem en UF tävling i Norge och vunnit Bästa UF-företag i Sundsvall. Hyllsystemet har fått positiv respons och UF-eleverna är mycket motiverade att driva arbetet vidare. Att träffa Petter Stordalen beskriver de som en fantastisk möjlighet att utvecklas och skaffa nya erfarenheter. Kommer från Sundsvall.


4. True Taste UF
Eleverna från Bålsta säljer lådor med produkter som inkluderar recept på tre olika språk. De vill ge nyanlända ungdomar samma möjligheter till att bygga nätverk inom arbetsmarknaden som de har, genom att ge de nyanlända chansen till ett extrajobb som leder till en inkomst och något att sätta på sitt CV inför framtiden.

Nyheter