Ung Företagsamhet får unga att växa

Om fler unga får lära sig entreprenörskap och företagande i skolan kommer fler jobb att skapas i Sverige. Ung Företagsamhets verksamhet får unga människor att växa.

2017-08-07

Sverige

Forskning visar att Ung Företagsamhet kan vara en del av lösningen på arbetslöshet och utanförskap. Alla som är med och bidrar till vår verksamhet, skapar i förlängningen jobb och tillväxt i Sverige. Forskning visar nämligen att före detta UF-företagare i större utsträckning startar företag, får högre inkomst och blir oftare chefer senare i livet. Dessutom har de lägre arbetslöshet än andra.

Läsåret som vi nu lämnat bakom oss har ett flertal nyanlända elever startat UF-företag. Dessa elever är en del av vår ordinarie verksamhet och genom att företagande är en universell företeelse, kan eleverna träna på svenska språket samtidigt som de driver UF-företag. För dessa elever blir våra rådgivare från näringslivet extra viktiga. Rådgivaren blir en guide in i det svenska samhället, inom flera områden än företagandet.

Vi har många konkreta exempel på hur vår verksamhet får unga att växa. Det handlar om att ungdomar som tidigare knappt vågade prata inför en klass, nu törs och kan mer. Ung Företagsamhet är en organisation som utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt.

Nyheter

 • UF-företagande – en växande trend

  Sverige Hela 29 731 gymnasieelever driver egna företag i år. – UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.
 • Kom till Sverige för två år sedan – driver UF-företag

  Sverige För att få fler utlandsfödda in i det svenska näringslivet satsar Västernorrland på UF-företagande för nyanlända elever.
 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • Avanade Sveriges vd: Fler kvinnor gillar tech

  Sverige Att jobba inom it-branschen, eller tech-industrin som det också kallas, behöver inte vara så tekniskt som det låter. Där behövs även personer med stor förståelse för andra människors behov. Det säger Åsa Arvidsson, vd på Avanade Sverige.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.