”Ung Företagsamhet gav mig självförtroende.”

Sune har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade han en digital plattform för mode. I dag driver han en egen fotofirma.

2017-11-08

Sverige

På gymnasiet gick Sune Chee Industriell teknik med inriktning UF-företagande och sista året startade han och några klasskompisar Modus UF. Affärsidén var att samla snygga kläder från unga klädföretag på en digital plattform och eventuellt få en del av försäljningen direkt från företagen som sålde kläderna.
- Ung Företagsamhet har gett mig självförtroendet att våga starta eget företag, berättar Sune.

Läs mer om Sune
Starta ditt UF-företag nu

Idag driver han Sunesfoton. Han fotar konstfoto, bröllop, event, vimmel, produktbilder, ja, allt som intresserad honom.

- Tanken med mitt fotande var att ta bilder som kunde berätta en hel saga.

När han startade sitt företag frågade Skatteverket efter hans affärsplan och vem som sköter bokföringen.
- ja, de nämnde att många småföretagare inte tjänar så mycket. Jag svarade att jag drev UF-företag för några år sedan och att jag hade fått ett hum om hur ett företag drivs. De kände till Ung Företagsamhet och tyckte att det var bra att jag hade genomfört det, säger Sune.

Han träffar otroligt mycket folk och fått ett stort nätverk genom sitt företagande.

- Det handlar inte bara om att skapa en idé, du måste även känna den. Du får en uppfattning om hur marknaden fungerar. Det krävs passion och tålamod för att lyckas. Ditt UF-företag blir äventyr för livet, avslutar Sune.

Nyheter

 • UF-företagande – en växande trend

  Sverige Hela 29 731 gymnasieelever driver egna företag i år. – UF-företagande är en växande trend bland unga, säger Cecilia Nykvist, vd Ung Företagsamhet Sverige.
 • Kom till Sverige för två år sedan – driver UF-företag

  Sverige För att få fler utlandsfödda in i det svenska näringslivet satsar Västernorrland på UF-företagande för nyanlända elever.
 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • Avanade Sveriges vd: Fler kvinnor gillar tech

  Sverige Att jobba inom it-branschen, eller tech-industrin som det också kallas, behöver inte vara så tekniskt som det låter. Där behövs även personer med stor förståelse för andra människors behov. Det säger Åsa Arvidsson, vd på Avanade Sverige.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.