”Ung Företagsamhet gav mig självförtroende.”

Sune har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade han en digital plattform för mode. I dag driver han en egen fotofirma.

2017-11-08

Sverige

På gymnasiet gick Sune Chee Industriell teknik med inriktning UF-företagande och sista året startade han och några klasskompisar Modus UF. Affärsidén var att samla snygga kläder från unga klädföretag på en digital plattform och eventuellt få en del av försäljningen direkt från företagen som sålde kläderna.
- Ung Företagsamhet har gett mig självförtroendet att våga starta eget företag, berättar Sune.

Läs mer om Sune
Starta ditt UF-företag nu

Idag driver han Sunesfoton. Han fotar konstfoto, bröllop, event, vimmel, produktbilder, ja, allt som intresserad honom.

- Tanken med mitt fotande var att ta bilder som kunde berätta en hel saga.

När han startade sitt företag frågade Skatteverket efter hans affärsplan och vem som sköter bokföringen.
- ja, de nämnde att många småföretagare inte tjänar så mycket. Jag svarade att jag drev UF-företag för några år sedan och att jag hade fått ett hum om hur ett företag drivs. De kände till Ung Företagsamhet och tyckte att det var bra att jag hade genomfört det, säger Sune.

Han träffar otroligt mycket folk och fått ett stort nätverk genom sitt företagande.

- Det handlar inte bara om att skapa en idé, du måste även känna den. Du får en uppfattning om hur marknaden fungerar. Det krävs passion och tålamod för att lyckas. Ditt UF-företag blir äventyr för livet, avslutar Sune.

Nyheter

 • Jobba internationellt som UF-lärare

  Sverige Genom Ung Företagsamhet har du som lärare möjlighet att ta med dina UF-elever ut i Europa. Och träffa kollegor och elever från andra länder.
 • "Vi har gjort det OK att köpa second hand bland unga"

  Sverige De säljer streetwear secondhand på Instagram. Och vann nyligen SM i Ung Företagsamhet. Nu ska Fredrik och Mickel åka till Belgrad och tävla.
 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

  Sverige Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.