”Ung Företagsamhet gav mig självförtroende.”

Sune har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade han en digital plattform för mode. I dag driver han en egen fotofirma.

2017-11-08

Sverige

På gymnasiet gick Sune Chee Industriell teknik med inriktning UF-företagande och sista året startade han och några klasskompisar Modus UF. Affärsidén var att samla snygga kläder från unga klädföretag på en digital plattform och eventuellt få en del av försäljningen direkt från företagen som sålde kläderna.
- Ung Företagsamhet har gett mig självförtroendet att våga starta eget företag, berättar Sune.

Läs mer om Sune
Starta ditt UF-företag nu

Idag driver han Sunesfoton. Han fotar konstfoto, bröllop, event, vimmel, produktbilder, ja, allt som intresserad honom.

- Tanken med mitt fotande var att ta bilder som kunde berätta en hel saga.

När han startade sitt företag frågade Skatteverket efter hans affärsplan och vem som sköter bokföringen.
- ja, de nämnde att många småföretagare inte tjänar så mycket. Jag svarade att jag drev UF-företag för några år sedan och att jag hade fått ett hum om hur ett företag drivs. De kände till Ung Företagsamhet och tyckte att det var bra att jag hade genomfört det, säger Sune.

Han träffar otroligt mycket folk och fått ett stort nätverk genom sitt företagande.

- Det handlar inte bara om att skapa en idé, du måste även känna den. Du får en uppfattning om hur marknaden fungerar. Det krävs passion och tålamod för att lyckas. Ditt UF-företag blir äventyr för livet, avslutar Sune.

Nyheter

 • Är ni årets mest kreativa UF-företag?

  Sverige Är ni UF-företaget som tänker utanför boxen? Då ska ni vara med i tävlingen Årets kreativa UF-företag. Tävlingsvärd är The Walt Disney Company Nordic och vinnaren utses på SM i Ung Företagsamhet 16-17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 • European Money Week – en temavecka om unga och ekonomi

  Sverige Den 12-18 mars infaller European Money Week. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas av banker och andra finansiella aktörer runt om i Europa och världen.
 • UF-företagare träffade Petter Stordalen

  Sverige Nyligen fick fyra UF-företag träffa hotellentreprenören Petter Stordalen för att få entreprenörsskapsråd.
 • Nordea ny partner till Ung Företagsamhet

  Sverige Nordea har gått in som ny nationell guldpartner till Ung Företagsamhet Sverige. – Vi är mycket glada över att kunna vara med och bidra till att få fler unga att tycka att entreprenörskap och företagande är viktigt, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffärer i Sverige på Nordea.
 • Knäckte koden med Ung Företagsamhet

  Sverige Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.