”Ung Företagsamhet gav mig självförtroende.”

Sune har alltid gillat foto och design. På gymnasiet startade han en digital plattform för mode. I dag driver han en egen fotofirma.

2017-11-08

Sverige

På gymnasiet gick Sune Chee Industriell teknik med inriktning UF-företagande och sista året startade han och några klasskompisar Modus UF. Affärsidén var att samla snygga kläder från unga klädföretag på en digital plattform och eventuellt få en del av försäljningen direkt från företagen som sålde kläderna.
- Ung Företagsamhet har gett mig självförtroendet att våga starta eget företag, berättar Sune.

Läs mer om Sune
Starta ditt UF-företag nu

Idag driver han Sunesfoton. Han fotar konstfoto, bröllop, event, vimmel, produktbilder, ja, allt som intresserad honom.

- Tanken med mitt fotande var att ta bilder som kunde berätta en hel saga.

När han startade sitt företag frågade Skatteverket efter hans affärsplan och vem som sköter bokföringen.
- ja, de nämnde att många småföretagare inte tjänar så mycket. Jag svarade att jag drev UF-företag för några år sedan och att jag hade fått ett hum om hur ett företag drivs. De kände till Ung Företagsamhet och tyckte att det var bra att jag hade genomfört det, säger Sune.

Han träffar otroligt mycket folk och fått ett stort nätverk genom sitt företagande.

- Det handlar inte bara om att skapa en idé, du måste även känna den. Du får en uppfattning om hur marknaden fungerar. Det krävs passion och tålamod för att lyckas. Ditt UF-företag blir äventyr för livet, avslutar Sune.

Nyheter

 • Årets UF-företag Locker room talk får en miljon

  Sverige Zlatan Ibrahimovic delade ut sitt eget pris - "Number 10" - för första gången på Fotbollsgalan 2017. Det gick till organisationen "Locker room talk" - som får en miljon kronor. - Välförtjänt, säger Ibrahimovic i en videohälsning till vinnarna.
 • Grundaren av iZettle tror på Ung Företagsamhet

  Sverige - Det är viktigt att lära sig entreprenörskap redan tidigt i skolan, säger Jacob de Geer. Och förklarar varför du ska starta UF-företag.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Sverige UF alumni kickade igång globala entreprenörskapsveckan med att låta UF-alumner följa en framgångsrik ledare för en dag. Möt några av dem som var med under tisdagen.
 • Så blir du en grym säljare i UF-företaget

  Sverige Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.
 • "Hade aldrig startat företag om jag inte drivit UF-företag.”

  Sverige Erik drev UF-företag på Tullängsskolan i Örebro. Idén till sitt UF-företag fick han när han sommarjobbade på McDonald’s. I dag har Erik 100 anställda.