Ung Företagsamhet i Stockholm söker grundskolepedagog

Är du pedagog i grundskolan och har intresse av att projektleda inom entreprenörskap? Då har vi jobbet för dig.

2017-05-05

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden, organisation som sedan 1980 verkat för att alla elever ska ges möjlighet att tränas i entreprenörskap, kreativitet och företagsamhet. Ung Företagsamhet Stockholm söker en projektledare som ska jobba med våra utbildningar och läromedel Vårt Samhälle, Se Möjligheterna och Min framtid och ekonomi mot främst lärare. Du kommer att vara vår röst och ansikte utåt och aktivt arbeta med utveckling av skolans uppdrag med tonvikt på skolans värdegrund och entreprenörskap.

Tjänsten består i huvudsak av:

 • att i skolan, och för pedagoger, synliggöra det entreprenöriella lärandet med tydlig koppling till våra läromedel,
 • att argumentera för och sälja in våra utbildningar och läromedel,
 • att ansvara för Ung Företagsamhets utbildningar,
 • att tillsammans med befintlig personal verka för att Ung Företagsamhets verksamhet utvidgas i regionen. 

 

Profil:
Som person har du lätt för att bemöta andra människor och skapa goda relationer. Du är van att prata inför grupp och har lätt att entusiasmera och få andras förtroende genom att du ger ett trovärdigt intryck. Du räds inte för utmanande frågor och är vetgirig inom allt som rör skolan och lärares förutsättningar, du är utåtriktad och har förmågan att fånga intresset och inspirera framförallt lärare men även ungdomar.

Du är en god inspiratör med mycket energi och glädje, som trivs med att vara i fokus. Att arbeta för Ung Företagsamhet kräver självständighet och förmågan att kunna hålla i gång många aktiviteter samtidigt med hög kvalitet, då det periodvis kan vara högt tempo. Vissa aktiviteter förekommer emellanåt på kvällar och helger. Vi värdesätter prestigelöshet och viljan att arbeta tillsammans som ett lag.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har relevant akademisk examen/vidareutbildning inom pedagogik och/eller flera års erfarenhet som lärare på grundskolenivå. Din insyn i skolans förutsättningar och styrdokument är god och du har en dokumenterad erfarenhet av entreprenörskap i skolan. Frågor inom bedömning, läroplaner, kursmål osv är bekant för dig. Det är meriterande om du har en vana att föreläsa för lärare. Meriterande är även om du tidigare har varit i kontakt med Ung Företagsamhet på något sätt.

Tillträde:
Tjänsten är tills vidare och på heltid. Även möjligt vikariat under läsåret 2017/18 beroende på din tillgänglighet. Vi tillämpar provanställning. Tillträde i augusti 2017 med ev. överlämning i juni. Vi håller till i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Stockholm men resor inom Stockholms län är vanliga.  

Ansökan:
Välkommen med din ansökan till regionchef johannes.crona@ungforetagsamhet.se senast fredagen den 9 juni, urval sker löpande. Ansökan endast via e-post.

Nyheter

 • Årets UF-företag Locker room talk får en miljon

  Sverige Zlatan Ibrahimovic delade ut sitt eget pris - "Number 10" - för första gången på Fotbollsgalan 2017. Det gick till organisationen "Locker room talk" - som får en miljon kronor. - Välförtjänt, säger Ibrahimovic i en videohälsning till vinnarna.
 • Grundaren av iZettle tror på Ung Företagsamhet

  Sverige - Det är viktigt att lära sig entreprenörskap redan tidigt i skolan, säger Jacob de Geer. Och förklarar varför du ska starta UF-företag.
 • UF-alumner blev ledare för en dag

  Sverige UF alumni kickade igång globala entreprenörskapsveckan med att låta UF-alumner följa en framgångsrik ledare för en dag. Möt några av dem som var med under tisdagen.
 • Så blir du en grym säljare i UF-företaget

  Sverige Som säljare är du företagets ansikte utåt. Lyssna på vår podd för tips på hur du blir bra på att sälja.
 • "Hade aldrig startat företag om jag inte drivit UF-företag.”

  Sverige Erik drev UF-företag på Tullängsskolan i Örebro. Idén till sitt UF-företag fick han när han sommarjobbade på McDonald’s. I dag har Erik 100 anställda.