Ung Företagsamhet i Sverige söker en kommunikationsansvarig

Ung Företagsamhet gör skillnad på riktigt. Vill du bli en del av vårt team? Nu söker vi dig som vill ansvara för vår kommunikation.

2018-09-26

Sverige

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell organisation som utbildar i entreprenörskap. I skolor över hela Sverige får elever i grundskolan och gymnasiet möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Detta genom en kombination av teori och praktik.

Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare.

Ung Företagsamhet har funnits sedan 1980 och består av ett nationellt kansli i centrala Stockholm och 24 regionala föreningar, totalt ca 120 medarbetare. Nu söker vi en kommunikationsansvarig. Som kommunikationsansvarig hos oss är du ansvarig för positioneringen av Ung Företagsamhets varumärke och verksamhet i hela Sverige. Marknadsföring (nationella kampanjer, grafisk profil och annonsering i sociala medier etc) varvas med strategisk kommunikation (budskapsplattform, kommunikationsplan, sociala medier etc) och samordning av externa aktiviteter. Du ansvarar för lobby-, pr- och mediebearbetning tillsammans med kollegor på kansliet. Du leder ett kommunikationsteam där  webb- och it-ansvarig ingår samt stöttar de 24 regionala kontoren i övergripande kommunikationsfrågor. I alla delar av arbetet varvas strategiskt tänkande med operativt arbete och du är med i hela processen, från ax till limpa.

Rollen kräver relevant akademisk examen inom kommunikation, marknadsföring, pr eller motsvarande. Du har erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete samt som uppdragsgivare åt externa konsulter inom området. Du behöver ha projekt- och ledarskapsvana, gärna ifrån ideella organisationer. Eftersom väldigt mycket av kommunikationen sker i digitala kanaler och via vår webb, ser vi det som ett krav att du är van att jobba med webb- och andra digitala kommunikationsverktyg. Vi ser det som en självklarhet att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du strategisk, strukturerad driven och självgående. Du är lyhörd och van att kombinera detta med beslutsfattande. Du är trygg i ett högt tempo. Du är driven och har god uthållighet i processledning. Du bör vara skicklig på att initiera, utveckla och vårda goda relationer. Hos oss är flexibilitet och prestigelöshet viktigt, liksom att du tar ansvar för ditt område och är en god lagkamrat. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang för att få fler företagsamma unga människor i Sverige. Det är också en fördel om du är insatt i skolans värld.

Vi erbjuder dig en tjänst där du får en central roll på en arbetsplats där engagemang och företagsamhet står i fokus. Du kommer vara en del av nationella kansliet som idag består av 12 personer. Du får även kollegor över hela Sverige och tillsammans är vi med och bidrar till många unga människors framtid. Vi på Ung Företagsamhet värnar om våra anställda.  Vi sitter i trevliga lokaler vid Östermalmstorg, har generösa friskvårdsförmåner, tillämpar flexibel arbetstid och har kollektivavtal. I tjänsten förekommer resor, främst till våra 24 regionkontor.

Anställningsform? Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan, cv och personligt brev, senast den 5 oktober till anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se

OBS! Intervjuer sker löpande under processen.

Vid frågor om tjänsten, kontakta HR-ansvarig Anna Skiöldebrand Berg: anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se, 08-783 80 08

Läs mer på ungforetagsamhet.se.

 

Nyheter

 • UF-företag på Diabetesgalan

  Sverige Glow UF var på plats under Diabetesgalan och visade sin självutvecklade produkt, en lampa för insulinsprutor. Galan sändes under kvällen den 14:e november på TV3 och leddes av bland annat Peter Jihde med målet att samla medel till Diabetesfonden.
 • Pris i Venture Cup till UF-elev

  Sverige Jonatan Persson och hans Helios Innovations, som började sin resa som ett UF-företag i Halland, blev en av vinnarna i Venture Cup Sverige.
 • UF-elever vann Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Vore det inte häftigt att åka med ett flygplan som skapar regn? Det före detta UF-företaget PulseDesign har skapat en jetmotorprototyp som drivs av vätgas och bara släpper ut vatten. Igår vann de de Ljungbergsfondens Teknikstipendium.
 • Nyheter för dig som UF-lärare

  Sverige Ett nytt läsår är igång och med det kommer en del nyheter. Alla nyheter hittar du här.
 • Nya UF-elever laddade inför året

  Sverige Dörrkransar och blomsterarrangemang från Gamleby snart på beställning!