Ung Företagsamhet och Teknikcollege i smart samarbete

Fler elever ska få möjlighet att lära sig om entreprenörskap och driva UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning.

2019-02-14

Sverige

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Teknikcollege arbetar nationellt, regionalt och lokalt, och genom att få företag, kommuner och utbildningsanordnare att samarbeta skapas en matchning mellan utbildning och arbetsliv. Det gillar vi på Ung Företagsamhet.

Vi, precis som Teknikcollege, jobbar för att få fler ungdomar att utvecklas till innovativa entreprenörer. Vårt gemensamma mål är att få fler ungdomar att hitta glädjen i tekniska utmaningar och att vilja starta eget. Tillsammans tar vi nu fram en modell för innovation och entreprenörskap där konceptet Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, på ett bra sätt kompletterar vår processutbildning UF-företagande.

Fler elever ska få möjlighet att lära sig om entreprenörskap och driva UF-företag inom ramen för sin gymnasieutbildning. Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

- Tillsammans med Teknikcollege breddar vi våra möjligheter att nå elever på teknikinriktade program och säkerställer att fler får möjlighet att lära om entreprenörskap och inte minst driva UF-företag. Säger Cecilia Nykvist, Vd Ung Företagsamhet.

Läs mer om Teknikcollege och Blixtlåset här.

 

Kontakt Ung Företagsamhet
aino.pleiner@ungforetagsamhet.se
08-783 80 68

Kontakt Teknikcollege
jens.linered@teknikcollege.se
08-782 09 85

 

Nyheter