Ung Företagsamhet söker projektledare

​Nätverket UF alumni har vuxit år efter år och har idag flera tusen medlemmar över hela landet. Som nationell projektledare står du i centrum av nätverket.

2018-11-14

Sverige

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell organisation som utbildar i entreprenörskap. I skolor över hela Sverige får elever i grundskolan och gymnasiet möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Detta genom en kombination av teori och praktik. Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare. Ung Företagsamhet har funnits sedan 1980 och består av ett nationellt kansli i centrala Stockholm och 24 regionala föreningar, totalt ca 120 medarbetare. Nu söker vi en projektledare för nätverket UF alumni.

Nätverket UF alumni har vuxit år efter år och har idag flera tusen medlemmar över hela landet. Som nationell projektledare står du i centrum av nätverket och är UF alumnis främsta ambassadör. Du har i uppgift att synliggöra och sprida nätverket gentemot många olika målgrupper, både UF-företagare och UF-alumner över hela Sverige. Du arbetar metodiskt för att de interna processerna och rutinerna kring nätverket utvecklas i linje med vår målbild tillsammans med de 24 regionala kontoren och de ideellt engagerade UF-alumnerna. Du sprider goda exempel mellan regioner och samordnar kommunikationen såväl internt och externt. Du ansvarar för de nationella alumnievenemangen med hjälp av kollegorna på Ung Företagsamhets nationella kansli. Eftersom UF alumni är en del av europeiska nätverket, JA alumni Europe, kommer du också engageras i många olika internationella sammanhang. Detta utgör 50 procent av tjänsten.

Utöver att vara projektledare för UF alumni kommer du ägna ca 50 procent av din övriga tid åt en roll som assisterande projektledare till övriga funktioner på nationella kansliet. Det kan handla om att stötta vårt arbete med finansiella partners, hjälpa till med publicering på sociala medier, jobba med förberedelser inför evenemanget SM i Ung Företagsamhet och övriga allmänna administrativa sysslor.  

Personliga egenskaper och kvalifikationer
Du är en person som gillar att ta ansvar, att administrera och att ha många bollar i luften. Du är självgående men inser också vikten av lagarbete. Du är flexibel, serviceinriktad och prestigelös. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har erfarenhet av att planera och samordna projekt. Du har självklart god erfarenhet av att kommunicera via sociala medier. Vi ser det som en förutsättning att du har drivit UF-företag och gärna att du redan är med i alumninätverket.

Anställningsform
Tjänsten är en visstidsanställning med start den 15 januari 2019 fram till 31 december 2019 med möjlig förlängning. Tjänsten är på heltid med placering i Stockholm.

Är du intresserad?

Är du intresserad att söka tjänsten så hör av dig till HR-ansvarig anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se, vi behöver din ansökan senast 10 december 2018.

Anna Skiöldebrand Berg svarar gärna på frågor eller funderingar kring tjänsten, så ring på +46 (0)8 783 8008 eller maila. Välkommen att söka ett spännande uppdrag!

Nyheter

 • UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

  Sverige Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.
 • Ung Företagsamhet Skåne söker regionchef

  Sverige Du kommer ha en mycket bred roll med stort ansvar och mandat. Du svarar mot styrelsen. Är du redo för en ny utmaning?
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.