Ung Företagsamhet Stockholm söker en skolinspiratör

Har du positiva erfarenheter från ditt år som UF-företagare som du vill dela med dig av till andra? Vill du bidra till att fler ungdomar i Stockholm får testa entreprenörskap under skoltiden? Vill du ha ett självständigt och omväxlande jobb med många externa kontaktytor och möten? Då kan du vara vår nya skolinspiratör.

2018-01-11

Sverige

Ung Företagsamhet jobbar med entreprenörskap i skolan. Vi finns över hela Sverige och är en ideell, partipolitiskt, obunden utbildningsorganisation. Målet är fler företag och fler företagsamma medborgare.
 

Tjänsten består i huvudsak av:

 • Genomföra föreläsningar för gymnasieungdomar med syfte att informera om och inspirera till UF-företagande.
 • Kontakt och stöd till elever inom konceptet UF-företagande. Viss kontakt med lärare förekommer.
 • Projektledning och/eller delaktighet i stora och små interna projekt
 • Möjlighet till fördjupning av tjänsten genom arbete inom områdena: UF-alumni, regional UF-mässa, Startup elevkickoff, grundskolan, ekonomi, grafisk produktion, tävlingar.

Din profil:
Våra inspiratörer skall spegla elever i gymnasieskolan så vi ser gärna sökande med många olika erfarenheter och bakgrunder och från olika gymnasieprogram. Vi ser gärna att du är en utåtriktad, energisk och positiv person som har lätt för att få människor att lyssna på dig. Du tycker om att stå på scen, möta olika typer av publik och prata inför stora och små grupper. Som person är du bra på att ta egna initiativ, du trivs med stort eget ansvar och du är strukturerad och ordningsam. Du är flexibel och gillar att samarbeta med andra för att hitta kreativa lösningar.

Om oss:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel. Vi ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap under skoltiden.

Övrigt:
Projektanställning 12 månader (med möjlighet till förlängning). Nu finns en vakant tjänst med start så snart som möjligt 2018. Tjänsten är på heltid med placering i centrala Stockholm.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan till regionchef  johannes.crona@ungforetagsamhet.se senast fredag 26:e januari. Urval sker löpande. Ansökan endast via e-post.

Nyheter

 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • David och Tommie möttes genom UF alumni

  Sverige Genom UF alumni har nyblivna alumner som befinner sig i början av sin karriär- eller bolagsresa matchats ihop med äldre alumner som kommit lite längre längst resans gång.
 • Bästa framgångstipsen för unga ledare

  Sverige Den bästa utbildningen är den man skaffar sig genom praktiska erfarenheter. Det menar Företagarnas vd Günther Mårder.
 • Ung Företagsamhet: rätt väg att gå

  Sverige - Ung Företagsamhet är precis rätt väg att gå för unga, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas riksförbund.