Ung Företagsamhet Stockholm söker skolinspiratör

Nu öppnar sig en grym möjlighet i Stockholm. Ta dig tiden att kolla vad vi erbjuder.

2019-06-10

Sverige

Har du positiva erfarenheter från ditt år som UF-företagare som du vill dela med dig av till andra? Vill du bidra till att fler ungdomar i Stockholm får testa entreprenörskap under skoltiden? Vill du ha ett självständigt och omväxlande jobb med många externa kontaktytor och möten? Då kan du vara vår nya skolinspiratör.

Tjänsten består i huvudsak av

 • Genomföra föreläsningar för gymnasieungdomar med syfte att informera om och inspirera till UF-företagande.
 • Kontakt och stöd till elever inom konceptet UF-företagande. Viss kontakt med lärare förekommer.
 • Projektledning och/eller delaktighet i stora och små interna projekt
 • Möjlighet till fördjupning inom områdena: UF-alumni, regional UF-mässa, Startup elevkickoff, grundskolan, ekonomi, grafisk produktion, tävlingar m.m.

Din profil
Våra inspiratörer skall spegla elever i gymnasieskolan så vi ser gärna sökande med många olika erfarenheter och bakgrunder och från olika gymnasieprogram. Vi ser gärna att du är en utåtriktad, energisk och positiv person som har lätt för att få människor att lyssna på dig. Dessutom är du ansvarstagande, strukturerad, ordningsam samt bra på att ta egna initiativ och driva projekt i mål. Du är flexibel och gillar att samarbeta med andra för att hitta kreativa lösningar. Det är ett plus om du jobbat för UF redan tidigare och/eller känner till organisationen väl.

Om oss
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom UF-företagande och sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan med tre läromedel. Vi ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap under skoltiden.

Övrigt
Projektanställning 12 månader (med möjlighet till förlängning). Nu finns en vakant tjänst med start i augusti 2019. Tjänsten är på heltid med placering i centrala Stockholm.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till regionchef  johannes.crona@ungforetagsamhet.se senast torsdag 20:e juni. Urval och intervjuer sker löpande.

Nyheter

 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

  Sverige Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.