Ung Företagsamhet Sverige söker en målinriktad grundskoleansvarig

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som utbildar i entreprenörskap i grund- och gymnasieskolan. Nu söker vi dig som vill arbeta för att fler grundskoleelever får möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

2018-05-08

Sverige


Sedan 2011 är entreprenörskap en del av den svenska läroplanen. Behovet av konkreta verktyg för lärare inom entreprenörskap är stort och våra erbjudanden till elever och lärare behöver nå ut till fler. Vi söker dig som vill vara med och sprida vår spännande verksamhet, där vi genom våra läromedel och tilläggsaktiviteter verkar för mer entreprenörskap i grundskolan.

Ditt främsta fokus kommer vara att få fler lärare att använda våra läromedel i entreprenörskap och ekonomisk förståelse, i samarbete med våra 24 regionkontor. Du projektleder utvecklingen och kvalitetssäkringen av våra läromedel för årskurs F – 9. Till din hjälp har du ett antal erfarna pedagoger runt om i landet och kollegor på nationella kansliet i Stockholm. I alla delar av arbetet varvas strategiskt tänkande med kreativt och operativt arbete, och du är med i hela processen, från ax till limpa. Du rapporterar till utbildningsansvarig och ansvarar bland annat för att: 

  • Leda organisationens grundskoleverksamhet mot vår gemensamma målbild genom att utveckla, implementera och genomföra säljstrategier och stödja vår regionala verksamhet.
  • Projektleda utvecklingen och underhåll av våra befintliga och nya läromedel för grundskolan.
  • Säkerställa utvecklingen och vara delaktig i framtagningen av digitala erbjudanden till skolor, tillsammans med webb- och IT-ansvarig.
  • Kommunicera verksamheten både internt och externt genom t ex föreläsningar på läromedelsmässor.​

Som person är du flexibel, prestigelös och en god lagkamrat. Du bör vara målfokuserad och driven i ditt arbetssätt. För att klara av jobbet bör du vara intresserad av och väl insatt i skolan och lärarens roll och har kännedom om skolans styrdokument. Du får gärna ha en bakgrund som pedagog alternativt inom läromedelsbranschen men det är inget krav då dina personliga egenskaper och erfarenheter väger tungt.
Tidigare arbete med digitala läromedel är ett plus. Det är också viktigt att du har erfarenhet av projektledning, är strukturerad och duktig på kommunikation och administration. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang för att få fler företagsamma unga i Sverige. Det är meriterande om du på ett övergripande sätt är insatt i Ung Företagsamhets verksamhet.

Vi erbjuder dig en tjänst där du får en central roll på en arbetsplats där engagemang och företagsamhet står i fokus. Du kommer att vara en del av nationella kansliet som idag består av 12 personer. Du får även kollegor över hela Sverige och tillsammans är vi med och bidrar till många unga människors framtid. Vi på Ung Företagsamhet värnar om våra anställda. Vi sitter i trevliga lokaler vid Östermalmstorg, har generösa friskvårdsförmåner, tillämpar flexibel arbetstid och har kollektivavtal. I tjänsten förekommer resor, främst till våra 24 regionkontor.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan!
Skicka CV och personligt brev senast fredagen den 25 maj till anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se. Intervjuer sker löpande under processen. Vid frågor om tjänsten, kontakta HR-ansvarig Anna Skiöldebrand Berg: anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se, 08-783 80 08.

Läs mer om Ung Företagsamhet här.

Nyheter