Ung Företagsamhet Sverige söker kommunikatör sociala medier

Skulle du vilja att fler unga tog chansen att driva företag? Har du rätt skills för att nå dem på nätet?

2019-04-26

Sverige

Har du nyss pluggat på Berghs, Hyper Island eller motsvarande och letar efter ett kul jobb där du kan göra skillnad, på riktigt? Då kanske detta är något för dig.

Vad innebär rollen?
Eftersom rollen är ny finns många möjligheter men också höga förväntningar. Du kommer ha ansvar för att identifiera, utveckla och driva Ung Företagsamhets proaktiva och reaktiva innehåll i digitala kanaler men främst sociala medier. Syftet ska vara att driva engagemang och öka kännedom om Ung Företagsamhet. I rollen ingår även ett operativt ansvar (planera, producera/låta producera, publicera, optimera, moderera och analysera) för organisationens samtliga sociala medier. Du kommer även stötta våra 24 regionkontor med exempelvis kravställning och kvalitetssäkring. Du koordinerar arbetet med övriga inom IT och kommunikation och rapporterar till kommunikationsansvarig.

Rollen kräver förstås hög digital kompetens vilket du kombinerar med god förmåga att skriva och anpassa innehåll och tonalitet för olika målgrupper och medier. Eftersom du kommer jobba med både publicering och annonsering på webben är du bekant med Google analytics, Ads manager etc och har viss erfarenhet av både digitala medieköp och annonsplanering. Vi förutsätter att du gillar att hålla dig uppdaterad inom den digitala utvecklingen, greppar vad SEO-strategier är och ägnar dig åt omvärldsbevakning. Vi ser gärna att du har lämplig utbildning inom kommunikation eller marknadsföring, med spetskunskap inom digital kommunikation.

Som person är du nyfiken, självgående och utåtriktad och har lätt för att bygga nätverk. Du är trygg i ett högt tempo. Hos oss är flexibilitet och prestigelöshet viktigt, liksom att du tar ansvar för ditt område och är en god lagkamrat. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang för fler företagsamma unga människor i Sverige.

Vi erbjuder dig en tjänst där du får en junior roll på en arbetsplats där engagemang och företagsamhet står i fokus. Du kommer vara en del av nationella kansliet som idag består av 13 personer. Du får även kollegor över hela Sverige och tillsammans är vi med och bidrar till många unga människors framtid. Vi på Ung Företagsamhet värnar om våra anställda. Vi sitter i trevliga lokaler vid Östermalmstorg, har generösa friskvårdsförmåner, tillämpar flexibel arbetstid och har kollektivavtal.

Anställningsform?
Tjänsten är ny och därmed tidsbegränsad på ett år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid med placering i Stockholm. Vi tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Låter detta intressant?
Välkommen in med din ansökan, cv och personligt brev till anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se, så fort som möjligt, senast den 7 maj. Intervjuer sker löpande under processen. Vid frågor om tjänsten, kontakta HR-ansvarig Anna Skiöldebrand Berg: anna.skioldebrand-berg@ungforetagsamhet.se, 08-783 80 08.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell organisation som utbildar i entreprenörskap. I skolor över hela Sverige får elever i grundskolan och gymnasiet möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Detta genom en kombination av teori och praktik. Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare. Ung Företagsamhet har funnits sedan 1980 och består av ett nationellt kansli i centrala Stockholm och 24 regionala föreningar, totalt ca 120 medarbetare. Nu söker vi en junior analytiker.

 

Nyheter