Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / UF-alumner från Sundsvall är Årets Företagare

UF-alumner från Sundsvall är Årets Företagare

Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi drev UF-företag i gymnasiet. Nu har de prisats för sitt entreprenörskap.

Killarna driver Tolkresurs Sverige i Västernorrland som är en förmedling av tolk- och översättningstjänster. De vänder sig till såväl företag som myndigheter, kommuner och landsting, och kan hjälpa till med affärs-, konferens- och samhällstolkar.

- Ja, det stämmer berättar Mohammad Khanahmadi och säger att företagets anställda idag klarar att tolka från 160 språk. Somaliska och arabiska dialekter från Nordafrika är de som efterfrågas mest, förklarar UF-alumnen.

Företagsresan, som nu hyllats med Företagarnas pris ”Årets Företagare 2018”, började alltså i det lilla med ett UF-företag.

- Det här är helt otroligt! Det här trodde jag inte alls, att vinna priset känns helt fantastiskt, säger Mohammad Khanahmadi.

- Idén föddes 2009, Mohammad tyckte att vi skulle starta företag. Vi startade i en skrubb, så att stå här 10 år senare och ta emot pris som Årets Företagare i Sverige känns overkligt, berättade Hamid från scenen i Stockholms stadshus.

Juryns motivering löd: Med stor ödmjukhet, målmedvetenhet och nytänkande har årets vinnare byggt ett framgångsrikt företag. Genom att ha förmågan att anpassa sig till omvärldens snabba förändringar och ta till sig ny teknik genererar de en exceptionell tillväxt och skapar samtidigt gränsöverskridande förståelse mellan människor.

Även en tusenmilafärd börjar som bekant med ett första litet steg. Starta UF-företag, du också.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.