Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidigare årskurser.

2018-06-12

Sverige

Vårt samhälle har fått en ansiktslyftning men nya fina illustrationer, nya övningar och en ny moderniserad bild över samhället. 

– I det tidigare materialet hade vi till exempel mycket fokus på kontanthantering. Det är borttaget nu och vi har fått in modernare betalningslösningar. Nu möter eleverna även solpaneler, vindkraftverk och laddstationer för elbilar, säger Anna Grimlund, projektledare för revideringen. 

Demokrati och ekonomi
Genom läromedlet får eleverna lära sig vad ett samhälle är med inriktning på demokrati och ekonomi. De får öva sig i att fatta beslut och utveckla sin förståelse för yrken, lön, skatt och hur pengar cirkulerar i samhället. Eleverna får kunskaper kring hur ett samhälle är uppbyggt, vad det består av och hur olika delar hänger ihop. Vi reder ut frågor som varför har vi en offentlig sektor, varför är företagare viktiga och varför betalar vi skatt?

Läromedlet Vårt samhälle består av en låda med material för en klass på 30 elever samt en lärarhandledning. Här finns även en mängd tilläggsaktiviteter som En robot i vårt samhälle, Pengarnas väg i samhället och Produktens väg till handeln. Vårt samhälle finns att köpa i vår webbshop som du hittar när du loggar in på ungforetagsamhet.se. Där hittar du även de kostnadsfria tilläggsaktiviteterna och övningarna.

Nyheter

 • Kvinnors företagande minskar

  Sverige Under 2017 minskade det svenska entreprenörskapet. Nedgången beror uteslutande på en minskning i kvinnors entreprenörskap. Det visar den senaste GEM-rapporten, ett årligt forskningsprojekt, där entreprenörskapet analyseras i 54 länder.
 • De vill stoppa skitsnacket i omklädningsrummet

  Sverige De besöker sportklubbar och träffar 10–14-åriga pojkar för att prata om jämställdhet och schyssta attityder. Idén väcktes genom deras UF-företag Locker room talk.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.
 • Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.