Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidiga årskurser.

2018-09-03

Sverige

Vårt samhälle har fått en ansiktslyftning men nya fina illustrationer, nya övningar och en ny moderniserad bild över samhället. 

– I det tidigare materialet hade vi till exempel mycket fokus på kontanthantering. Det är borttaget nu och vi har fått in modernare betalningslösningar. Nu möter eleverna även solpaneler, vindkraftverk och laddstationer för elbilar, säger Anna Grimlund, projektledare för revideringen. 

Demokrati och ekonomi
Genom läromedlet får eleverna lära sig vad ett samhälle är med inriktning på demokrati och ekonomi. De får öva sig i att fatta beslut och utveckla sin förståelse för yrken, lön, skatt och hur pengar cirkulerar i samhället. Eleverna får kunskaper kring hur ett samhälle är uppbyggt, vad det består av och hur olika delar hänger ihop. Vi reder ut frågor som varför har vi en offentlig sektor, varför är företagare viktiga och varför betalar vi skatt?

Läromedlet Vårt samhälle består av en låda med material för en klass på 30 elever samt en lärarhandledning. Här finns även en mängd tilläggsaktiviteter som En robot i vårt samhälle, Pengarnas väg i samhället och Produktens väg till handeln. Vårt samhälle finns att köpa i vår webbshop som du hittar när du loggar in på ungforetagsamhet.se. Där hittar du även de kostnadsfria tilläggsaktiviteterna och övningarna. Registrera dig idag.

Nyheter

 • UF-alumner prisade av Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond

  Sverige Amanda och Calle drev UF-företag hemma i Skåne. Nu driver de vidare sitt företag som aktiebolag och har prisats av ICA.
 • Ung Företagsamhet Skåne söker regionchef

  Sverige Du kommer ha en mycket bred roll med stort ansvar och mandat. Du svarar mot styrelsen. Är du redo för en ny utmaning?
 • Sök Ljungbergsfondens teknikstipendium

  Sverige Teknikstipendiet på 10 000 kronor delas årligen ut till en tidigare UF-företagare av Erik Johan Ljungbergsfonden och syftar till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och entreprenörskap.
 • Viktor: Ge dina elever internationella möjligheter

  Sverige Entrepreneurial Skills Pass (ESP) är framtagen av Junior Achievement Europe i samarbete med flera länder. UF-läraren Viktor Larsson har varit med från starten.
 • Vinnarna i Blixtlåset vill driva UF-företag

  Sverige Finalen i tävlingen Blixtlåset, Svenska Gymnasiemästerskapen för Innovatörer, gick av stapeln den 16 maj på Nacka Gymnasium i Stockholm. Totalt har ca 250 lag deltagit i åtta regionala tävlingar. Av dessa gick 35 vidare till finalen i Nacka och tävlade om att bli Svenska Gymnasiemästare i Innovation.