Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidiga årskurser.

2018-09-03

Sverige

Vårt samhälle har fått en ansiktslyftning men nya fina illustrationer, nya övningar och en ny moderniserad bild över samhället. 

– I det tidigare materialet hade vi till exempel mycket fokus på kontanthantering. Det är borttaget nu och vi har fått in modernare betalningslösningar. Nu möter eleverna även solpaneler, vindkraftverk och laddstationer för elbilar, säger Anna Grimlund, projektledare för revideringen. 

Demokrati och ekonomi
Genom läromedlet får eleverna lära sig vad ett samhälle är med inriktning på demokrati och ekonomi. De får öva sig i att fatta beslut och utveckla sin förståelse för yrken, lön, skatt och hur pengar cirkulerar i samhället. Eleverna får kunskaper kring hur ett samhälle är uppbyggt, vad det består av och hur olika delar hänger ihop. Vi reder ut frågor som varför har vi en offentlig sektor, varför är företagare viktiga och varför betalar vi skatt?

Läromedlet Vårt samhälle består av en låda med material för en klass på 30 elever samt en lärarhandledning. Här finns även en mängd tilläggsaktiviteter som En robot i vårt samhälle, Pengarnas väg i samhället och Produktens väg till handeln. Vårt samhälle finns att köpa i vår webbshop som du hittar när du loggar in på ungforetagsamhet.se. Där hittar du även de kostnadsfria tilläggsaktiviteterna och övningarna. Registrera dig idag.

Nyheter