Uppfräschat läromedel för grundskoleelever

Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu lättare att arbeta med entreprenörskap i tidiga årskurser.

2018-09-03

Sverige

Vårt samhälle har fått en ansiktslyftning men nya fina illustrationer, nya övningar och en ny moderniserad bild över samhället. 

– I det tidigare materialet hade vi till exempel mycket fokus på kontanthantering. Det är borttaget nu och vi har fått in modernare betalningslösningar. Nu möter eleverna även solpaneler, vindkraftverk och laddstationer för elbilar, säger Anna Grimlund, projektledare för revideringen. 

Demokrati och ekonomi
Genom läromedlet får eleverna lära sig vad ett samhälle är med inriktning på demokrati och ekonomi. De får öva sig i att fatta beslut och utveckla sin förståelse för yrken, lön, skatt och hur pengar cirkulerar i samhället. Eleverna får kunskaper kring hur ett samhälle är uppbyggt, vad det består av och hur olika delar hänger ihop. Vi reder ut frågor som varför har vi en offentlig sektor, varför är företagare viktiga och varför betalar vi skatt?

Läromedlet Vårt samhälle består av en låda med material för en klass på 30 elever samt en lärarhandledning. Här finns även en mängd tilläggsaktiviteter som En robot i vårt samhälle, Pengarnas väg i samhället och Produktens väg till handeln. Vårt samhälle finns att köpa i vår webbshop som du hittar när du loggar in på ungforetagsamhet.se. Där hittar du även de kostnadsfria tilläggsaktiviteterna och övningarna. Registrera dig idag.

Nyheter

 • Roliga läromedel i grundskolan

  Sverige Hon ser det som självklart att man kan lära barn att tänka på entreprenörskap. - Det går alldeles utmärkt, säger Lidingöläraren Christina Forsgren som jobbat med Ung Företagsamhets läromedel i grundskolan.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.
 • Så kommer du på en galet bra affärsidé

  Sverige Du har bestämt dig för att driva UF-företag med dina kompisar? Grattis! Här har du några tips på hur ni kommer på en affärsidé.