Program för E-week

E-week - den digitala UF-mässan - är helt digital, men lika rik på innehåll som den vanliga UF-mässan! Här är programmet:

Under hela E-week kan du besöka:

UF-gallerian

Under vecka 11 och framåt kan du besöka UF-gallerian. Istället för att fylla en arena med utställare fyller vi en webbshop där alla UF-företag i Skaraborg får chansen att sälja sina produkter.

Här kommer du till UF-gallerian!

Partner- och rekryteringstorg

Precis som på en vanlig UF-mässa har vi ett Partner- och rekryteringstorg, där både våra UF-ungdomar och andra besökare kan få information om t ex utbildningar, privatekonomi eller kanske söka ett sommarjobb?

Till Partner- och rekryteringstorget!

vilka uf-företag, uf-skola och uf-lärare blir årets pristagare?

LIVE-sänd FINAL med prisutdelning och försnack

Toppa E-week med den LIVESÄNDA finalen med prisutdelning från Sparbanken Lidköping Arena den 26 mars 11:30 på UF Skaraborgs Youtube-kanal! Missa heller inte vårt försnack med start 11:00 där vi snackar upp prisutdelningen tillsammans med partners, lärare och UF Alumni m fl.

Aktiviteter under E-WEEK dag för dag:

Under E-week arrangeras en mängd föreläsningar med olika fokus. Nedan är det kompletta schemat med föreläsningar, innehåll och länkar. Vilka föreläsningar passar dig bäst?

Alla aktiviteter utom inspirationen med Alexander Pärleros och livepodd med Petter kommer spelas in.  Anmäl dig för att få länk till föreläsningen via mail eller följ länken direkt till föreläsningen. 

Måndag 15 mars:

09:00-09:15 Invigning med UF i Väst. 
E-week inleds med en gemensam invigning för alla UF-regioner i Väst! Åsa från Älvsborg och Oliver från Fyrbodal kommer leda invigningen och informera om vad E-WEEK har att erbjuda för UF-eleverna. Självklart med en stor nypa inspiration och en tävling! Kicka igång E-WEEK med din klass genom att titta på invigningen ihop - precis som på den fysiska mässan!
Målgrupp: UF-elever och UF-lärare.
Kolla på invigningen HÄR

10:00-11:00 Inspirationsföreläsning med Alexander Pärleros
Lyssna till en inspirationsföreläsning med Alexander Pärleros, grundare av Framgångspodden och Framgångsakademin. Genom Framgångspodden har Alexander intervjuat över 450 gäster. Hör honom dela med sig av sina erfarenheter och ge sina bästa tips på hur du kan bygga ett framgångsrikt bolag, jobba digitalt och samtidigt gå din egen väg!
Målgrupp: UF-elever, UF-lärare och UF alumner.
Ta del av sändningen här!

14:00-15:00 UF-Lärarseminarium med Marcus Alm från Swedbank
Marcus Alm på Swedbank, berättar för UF-lärare om hur de kan förbereda UF-företagen för att mötet med banken ska bli givande och lärorikt.
Click here to join the meeting

15:00-16:00 Lär dig mer om Årsredovisningar och Bolagsstämma.
Snart går UF-året mot sitt slut och då ska UF-företagen avveckla sina företag, skriva en årsredovisning och ha en bolagsstämma. Linda Östensson från Ung Företagsamhet Sverige pratar i detta pass årsredovisning med KPMG och bolagsstämma med Euroclear. Hur skriver man en årsredovisning, vilka är det vanligaste misstagen och vilka är de bästa tipsen till alla UF-företag som vill tävla i Årets årsredovisning? Varför håller man en bolagsstämma och vilka punkter måste beslutas om under själva stämman?
Målgrupp: UF-lärare.
Delta i mötet HÄR!

Tisdag 16 mars:

09:00-09:45 Inspirationsföreläsning för kommande UF-elever
På UF-mässan brukar nästa års UF-elever erbjudas en inspirationsföreläsning inför UF-året. Det erbjuder vi även under E-week, men digitalt! Vad är UF-företagande? Hur lyckas man med sitt UF-företag? Vad finns det för affärsidéer idag? Föreläsningen kommer ge dig som blivande UF-elev tankar, idéer och inspiration inför nästa läsår.
Som komplement till föreläsningen har vi även tagit fram en övning där eleverna får analysera, reflektera och tänka till kring de olika delarna i UF-gallerian.
Målgrupp: UF-lärare och kommande UF-elever.
Kolla på inspirationen HÄR!
Uppgift till inspirationen HÄR!
 

14:30-15:30 Inspirationstimme med Nicole Falciani (livesänd från UF Västmanland)
I samarbete med UF Västmanland är du inbjuden till en spännande intervju med bloggaren och entreprenören Nicole Falciani. Under en inspirerande timme kommer du få höra Nicole intervjuas om sin resa, sitt företag och mycket annat spännande. Detta vill du inte missa! 
Målgrupp: Denna aktivitet riktar sig till UF-företagare och UF-alumner.
Anmälan via detta formulär senast 15 mars kl 10:00

15:30-16:00 Workshop Min Framtid och Ekonomi (främst för högstadiet)
Titta närmare på läromedlet Min Framtid och Ekonomi tillsammans med oss på UF och kollegor från hela UF Väst! Hur kan jag använda det i min undervisning? Vilka ämnen kan jag koppla det till? Hur passar det in i PRAO och gymnasieval? Du får en genomgång av de olika delarna i läromedlet, exempel på hur andra har gjort och ett bra tillfälle för dig som kommer delta i Framtidskoll med dina elever under våren.
Målgrupp: Pedagoger på högstadiet, studie- och yrkesvägledare, PRAO/SSA-samordnare m fl.
Anmäl dig här!

17:00-18:00 Livepodd med rapparen Petter och Ung Ambition
Podcasten Ung ambition och Ung Företagsamhet presenterar stolt en live-podd med Petter Askergren! Petter är artisten som genom musiken tagit revansch på sin barndoms läs- och skrivsvårigheter. Efter det att han som sjuåring började utforska hiphopen öppnades successivt en helt ny värld. En värld där han plötsligt var mästare på att behärska språket och kunde uttrycka sig som han ville. Han har under lång tid arbetat fram ett starkt personligt varumärke och är i dag är han ett av de absolut största namnen inom svensk hiphop. Han är dessutom en framgångsrik entreprenör som har drivit skivbolag, restauranger, skrivit böcker m.m.  Under passet kommer du få höra Petter berätta om sin resa, ge sina bästa tips på hur du kan utvecklas som entreprenör och mycket mer!
OBS: Detta event kommer inte spelas in, utan kan endast ses live. SE SÄNDNINGEN HÄR

Onsdag 17 mars:

10:00-10:30 Inspirationsföreläsning med Caxton Njuki
Skulle det vara intressant för dig att få nycklar till att skapa din egen verklighet? Har du svårt med motivationen? Tänk att få vakna varje morgon med känslan "Jag lever min dröm"! Vi har äran och möjligheten att bjuda dig på en resa av entreprenören Caxton Njuki som idag driver sitt företag Caxton Sports Management.  Han är född i Uganda och kom till Sverige som flykting vid fem års ålder 1987. Idag sitter han i åtta olika styrelser och har haft uppdrag som förbundskapten i tennis samt coachat allt från företagare, politiker, elitidrottare, coacher/tränare till föräldrar.
Målgrupp: UF-elever, UF-lärare och UF alumner.
Anmäl dig här

Fredag 19 mars:

09:00-11:00 Framtidskoll (för högstadiet)
Under E-week bjuder UF-regionerna i Väst (Skaraborg, Älvsborg, Fyrbodal och Göteborg) in till ett digitalt Framtidskoll i samarbete med Swedbank. För Skaraborgs del gäller inbjudan dig som arbetar på högstadiet i någon av Sparbanksstiftelsen Alfas/Swedbanks kommuner och är tänkt som en inspiration inför att boka in Framtidskoll för eleverna på skolan. 
Läs mer om Framtidskoll!
Målgrupp: Skolledare, SYV och pedagoger på högstadiet i Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro och Töreboda.  
Anmäl dig här!

Fredag 26 mars:

11:30-12:45 LIVE-sänd final med prisutdelning (försnack från 11:00)
I år kommer prisutdelningen för årets UF-företag LIVESÄNDAS från Sparbanken Lidköping Arena den 26 mars 11:30 på UF Skaraborgs Youtube-kanal. 
Missa heller inte vårt försnack med start 11:00 där vi snackar upp prisutdelningen tillsammans med partners, lärare och UF Alumni m fl. 
Målgrupp: ALLA
LIVE-sänds via UF Skaraborgs Youtube-kanal

Stolta värdar för E-WEEK

Lidköpings kommun

Frågor om programmet? Kontakta oss!

Alma Ederborn
Projektledare, Skaraborg
Kontakta mig om:
Frågor som rör UF-företagande eller våra event.
Hanna Hjalmarsson Bohrén
Projektledare, Skaraborg
Kontakta mig om:
Frågor som rör grundskolan, våra läromedel, Framtidskoll och projektet "Entreprenörskap för alla".