Hem / Nyheter & Event / #VÅGAFAILA - Frukostföreläsning i samband med UF-mässan i Älvsborg

#VÅGAFAILA - Frukostföreläsning i samband med UF-mässan i Älvsborg

Varmt välkommen på frukostföreläsning i samband med den regionala UF-mässan 12 mars kl 07.30-09.00 på Åhaga i Borås. Svenskt Näringsliv och Ung Företagsamhet med gäster ger konkreta tips på hur du lyckas med samverkan skola-näringsliv. Vi delar med oss av lyckade exempel på framgångsrika satsningar för att främja inkludering och företagsamhet. Samverkan skola-näringsliv skapar motivation och motverkar utanförskap. Hur kan du vara en del av detta?  

Rudolf Antoni - Regionchef Svenskt Näringsliv
Långt ifrån alla lyckas med samverkan mellan skola och näringsliv. Dagens elever är framtidens medarbetare och entreprenörer. Hur kan vi bli bättre på samverkan? Vad letar företagen efter i framtidens medarbetare?

Anna Stenström - Verksamhetschef Grundskoleförvaltningen Borås
”Se möjligheterna – Min Framtid” är ett framgångsrikt samarbete mellan skolan, Ung Företagsamhet och Sparbanken/Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Anna berättar mer om varför de valt att göra satsningen.

Fredrik Löfgren - Hållbarhetschef Länsförsäkringar
Vilka vinningar ser Länsförsäkringar i arbetet med skola-näringsliv och vilka konsekvenser kan uteblivet engagemang få

Rebecca Bitto - Regionchef Ung Företagsamhet
Entreprenörskap – något barn måste få med sig tidigt. Hur kan Ung Företagsamhet underlätta arbetet för kommunerna? Konkreta och beprövade tips delas.

Åsa E. Berggren - Grundskoleansvarig Ung Företagsamhet
Åsa ger ett smakprov ur sin grundskoleföreläsning om entreprenörskap. Har alla chans att lyckas i livet? Hur tänker man utanför boxen – på riktigt? Vad händer när vi låter drömmar dö?

Har du frågor? Maila emma.josefsson@ungforetagsamhet.se 

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.