"Vårt UF-år väckte så mycket inom oss"

Erik och Emilia drev båda UF-företag på gymnasiet i Umeå. Nu har de skapat en glasögonkollektion med inspiration från Norrland.

2018-11-21

Sverige

De älskar Norrland och naturen. När de båda började se dåligt, tyckte Erik och Emilia att det saknades snygga glasögonbågar på marknaden. Eftersom de båda hade drivit UF-företag i gymnasiet vaknade entreprenören i dem till liv.
- Ja, vi ville skapa en glasögonkollektion med norrländska förtecken. Det resulterade i ekologiska bågar av bland annat renhorn och fjällbjörk och företaget E & E Glasses, berättar paret.

Läs mer om Erik och Emilia
Starta ditt UF-företag nu

Glasögonbågarna är namngivna efter orter och platser i Norrland medan solglasögonen har döpts efter stränder och semesterorter. Kollektionen med ekologiska bågar har sina namn efter de växter vi har i Norrland och färgerna heter sådant som bark, lingon, lodjur och is. Det klart att en båge som heter Kiruna efter Sveriges till ytan största kommun måste vara i en extra generös modell och att en båge som heter Jukkasjärvi måste finnas i färgen is!

UF en ögonöppnare
- Vi träffades på civilekonomprogrammet på Umeå Universitet. Den ekologiska glasögonkollektionen hänger ihop med vårt gemensamma intresse för socialt entreprenörskap, fortsätter Erik. Vi vann faktiskt SM i socialt entreprenörskap två år i rad genom vårt arbete med minröjning i Kambodja.

- Ung Företagsamhet var en ögonöppnare, och vårt UF-år väckte många tankar hos oss, fyller Emilia i. Plötsligt inser man att man kan göra det man brinner för. Det är självförverkligande att starta eget!

Nyheter