Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Bryt tystnaden är Årets UF-företag i Västerbotten

Bryt tystnaden är Årets UF-företag i Västerbotten

Under onsdag kväll var det dags för digital prisutdelning för att fira årets UF-företagare och UF-lärare. Till eventet hade tävlingsvärdar och elever fått skicka in hälsningar genom korta filmer som berikade prisutdelningen och gav den en personlig känsla.

-Det känns viktigt att fira eleverna och lärarna ordentligt för det fina arbete de gjort under året, säger Frida Wimelius regionchef för Ung Företagsamhet i Västerbotten.

Eleverna har ställt om till de digitala lösningarna på ett beundransvärt sätt och anpassat sina säljkanaler och tävlingsbidrag efter de helt nya förutsättningar som finns i samhället sedan Covid-19. Frida berättar vidare:

-Det har aldrig varit viktigare än nu att unga kan hantera problemlösning, samarbeten, ta initiativ, och vara flexibla och kreativa och det är precis de förmågorna som de fått utveckla och träna på under UF året. Pedagogerna har en väldigt stor och viktig del i att ge eleverna självförtroende att de vågar tro på sig själv och sin egen förmåga.

En av de mest prestigefyllda priserna Årets UF Företag gick till Bryt tystnaden UF med Thilde Lyckosam och Viktor Wiig som går på Tannbergsskolan i Lycksele. De har skrivit och sålt en bok samt föreläsningar kring att de vill bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och få fler att prata om ämnet, utan skam. Den vinnande nomineringen löd:

Grundat i en samhällsutmaning och på personliga erfarenheter har vinnarna av årets UF-företag lyckats bryta barriärer och kombinera tjänst och produkt till något som kan göra skillnad på riktigt.

De vinnande företagen kommer representera Västerbotten i årets Digitala SM som avgörs 18-19 maj.

ALLA VINNARE HITTAR NI HÄR

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.