Inspirerande dagar på UF alumni Weekend

I vanlig ordning avslutades sommaren med det som för många alumner är en årlig höjdpunkt: UF alumni Weekend. My Rutqvist och Micaela Hedin deltog från Västerbotten, tillsammans med drygt 80 andra alumner från hela landet, när årets upplaga arrangerades den 18-20 augusti i Stockholm.

2017-09-04

Västerbotten

My Rutqvist drev UF-företag läsåret 2015/16 och gick med i UF alumni förra hösten i samband med att hon deltog i Ledare för en dag. När hon anmälde sig till UF alumni Weekend såg hon fram emot möjligheten att knyta nya kontakter och få nya erfarenheter - och hon blev inte besviken. Helgen hade ett fullspäckat schema med inspirerande aktiviteter och föreläsningar där de fick träffa många nya personer med samma intresse och samma driv som de själva.

- Det första jag märkte var hur mycket energi det fanns bland alla deltagare, berättar My. Det var ungefär som jag förväntade mig, fast mycket roligare!

Högt upp på listan över de aktiviteter som uppskattades mest står arbetet med case från företag och inspirerande föreläsningar, samt femkampen mellan alumnerna. Micaela Hedin passar på att särskilt lyfta Lina Thunberg, UF-alumn och säljchef på Löwengrip Care & Color, som föreläste under helgen.

- Jag tror aldrig att alla satt så tysta som under Lina Thunbergs föreläsning. Den var jätteintressant, säger Micaela.

Till skillnad från My deltog Micaela på UF alumni Weekend tack vare att hon tilldelades UF alumnis pris Årets MäsStare på den regionala UF-mässan i Skellefteå och därmed vann en deltagarplats på evenemanget. När utmärkelsen delades ut rådde det en viss osäkerhet vad priset innefattade, och Micaela erkänner att hon i början kände sig tveksam angående UF alumni Weekend. Trots sina fördomar bestämde hon sig för att åka och det visade sig bli högt över hennes förväntningar.

- Jag är glad att jag åkte, jag skulle ha ångrat mig i efterhand om jag inte hade gjort det. Det vet jag speciellt nu när jag är medveten om vad jag i så fall hade missat, konstaterar Micaela. Från denna helg tar jag med mig tips och motivation, nya vänner och kontakter, inspiration, mod… ja, allt möjligt.

Båda tjejerna rekommenderar andra att åka på UF alumni Weekend nästa år, när evenemanget återigen arrangeras.

- Jag är faktiskt förvånad att det inte är fler från Västerbotten som brukar delta, påpekar My och menar att fler alumner borde ta vara på möjligheten.

Har du drivit UF-företag? Gå med i UF alumni och var med och inspireras du också. Anmäl dig idag till höstens första evenemang: Coffee Talk den 6 september 2017. Läs mer här.

Nyheter

 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • UF-alumnen Alexander blev ledare för en dag

  Sverige I november bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Alexander Zahari och Eirik Winter, Nordenchef på Citi.
 • UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.
 • UF-alumnen Sara blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Sara Hairi och Helena Hagman, Learning and Development Manager på ManpowerGroup.
 • UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.