Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Julmarknader i Västerbotten

Julmarknader i Västerbotten

Runt om i Västerbotten finns det många julmarknader som arrangeras under december månad, här har vi listat några som ni kan delta på. Kom ihåg att vissa marknader vill att ni anmäler er redan nu!

27/11 Gammplatsens julmarknad i Lycksele 11.00-16.00. Gammplatsens julmarknad är en traditionell marknad med tomtar, häst och släde och diverse marknadsstånd med utbud av både hantverk och ätbara ting. För att anmäla er kontakta Li Nolin på 0950 379 45 eller mejla li.bjursell.nolin@lycksele.se.

27/11 Stensele Julmarknad 11.00 -15.00. Julmarknaden erbjuder ett stort utbud av hantverk, tunnbröd, lotterier och hembakat fikabröd. Tomten kommer vid 14-tiden med överraskning till alla barn. Marknadsförsäljning både ute och inne. Vill du boka plats för försäljning - kontakta Karl-Erik Byström 0705728975.

28/11 Skyltsöndag i Skellefteå kl. 12.00-16.00. Butikerna i Skellefteå visar upp sina julskyltningar och hela torget samt gågatan fylls med utställare, samt att tomten är där och träffar barnen. Passa på att boka en plats till den populära julmarknaden Obs! Begränsat antal platser. Bokning senast den 14/11.

11/12 Julmarknad på Rådhustorget i Umeå kl. 11.00 -14.00. Ni som UF-företag har nu chansen att få sälja era produkter och tjänster på Rådhustorgets julmarknad. Det finns 20 platser och det är först till kvarn. Läs mer och anmäl erat intresse HÄR

18-19/12 Julmarknad på Avion Shopping  Avion Shopping vill skapa en fin julmarknad inomhus – fullspäckad med julmagi! Under en helg i december erbjuder vi föreningar, organisationer, skolklasser och privatpersoner att komma och sälja eller visa sina produkter hos oss.

18/12 Julmarkand på Umåkers Travban 11.00 -15.00 - Denna marknad planeras bli den största i Umeå och ni som driver UF-företag är varmt välkomna att anmäla er. Anmälan ska innehålla: företagsnamn, namn på medlemmarna i företaget, kort beskrivning av vad företaget säljer, tydligt angivet om ni vill hyra bord utomhus (300 kr) eller inomhus (400 kr) och om ni behöver el eller inte. Anmälan skickas till: umakerjulmarknad@gmail.com senast den 7 december. 40 platser finns så det är först till kvarn! Betalning: Swish 123 930 003 eller BG 201-5816, märk betalningen med Julmarknad UF. Bokningen blir registrerad när betalningen är erlagd. 

6 tips till er som ska ställa ut på en julmarknad:

1. Innan julmarknaden äger rum, marknadsför arrangemanget så att så många potentiella kunder som möjligt dyker upp och skriv var ni kommer att befinna er.

2. Komma på en inbjudande utsmyckning av ert marknadsstånd för att locka besökarna till ert bord. Hur ska ni sticka ut i mängden och skapa en känsla hos kunden?

3. Har ni inte hunnit producera er vara eller har ni en tjänst som ni säljer? Passa på att ta beställningar och baka något gott och sälj det för att få in pengar till företaget. 

4. Öva på säljteknik. Detta är en utmärkt chans till försäljning så se till att vara redo!

5. Betalningen. Kommer kunderna att betala med kort eller kontant? Se till att ni är förberedda med växel och kvittoblock, eller digitala kvitton.

6. Julmarknader är mysiga och ger en varm känsla inombords, men det brukar oftast vara en kall och lång dag utomhus. Välj bra skor och varma kläder så ni inte fryser!

 

Vi hoppas att det blir givande möten både för er utställare och besökare. Vi ses bland snöflingorna, knäcken och julbelysningen!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.