Vinnarnas reklamfilm börjar rulla på TV4

I våras utsågs Thoren Business School i Helsingborg till Årets UF-skola av Visma.

2019-02-21

Sverige

Priset gick till den skola som under läsåret 2017/2018 varit bäst på att jobba med entreprenörskap bland eleverna och bestod av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor. Idag börjar filmen att sändas i TV4 Skåne.

Se filmen här
Nominera till årets tävling här

– Vi är väldigt glada för att vårt arbete med entreprenörskap i skolan uppmärksammas och får pris. Att eleverna dessutom själva har fått möjlighet att göra en reklamfilm är jättekul. Det är oerhört lärorikt att få arbeta med projekt som ska användas utanför skolans väggar, säger Karin Nielsen, lärare i företagsekonomi och marknadsföring på Thoren Business School i Helsingborg.

Thoren Business School i Helsingborg erbjuder gymnasieprogram inom samhällsvetenskap, ekonomi och naturvetenskap. Skolan har en stark koppling till det lokala näringslivet och eleverna får träna på att arbeta med verkliga projekt och lösa de utmaningar som uppstår.

I sin motivering lyfte juryn särskilt fram skolans helhetstänk kring UF och att alla elever på skolan får möjlighet att starta företag och nätverka med näringslivet i Helsingborg med omnejd.

– Skolan har en oerhört viktig roll när det handlar om att uppmuntra unga till entreprenörskap. Bland dagens UF-företagare finns många av morgondagens jobbskapare och vi på Visma tycker att alla gymnasieelever i Sverige borde erbjudas möjlighet att vara UF-företagare, säger Lotta Krondahl, kundansvarig för skolor och utbildningsorganisationer hos Visma Spcs.

Vismas pris bestod av reklamtid till ett värde av 250 000 kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Om priset
Vismas pris Årets UF-skola delades ut för tionde gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg och Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås och Stora Segerstad Naturbrukscentrum. Förra året utsågs Procivitas i Helsingborg till Årets UF-skola.

Visma lanserar program, tjänster och lösningar som ger företag i olika storlekar samt organisationer en enklare, smidigare och mer flexibel vardag. Målet är att de som använder våra produkter ska kunna lägga sin tid på det som är viktigt för dem. Sedan länge är företaget engagerat på utbildningsområdet. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2017/2018 har blivit erbjudna att använda program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Nyheter