Lina: Jag tror på Ung Företagsamhet

- Jag tycker att det är viktigt att unga blir introducerade till entreprenörskap, säger Lina Gebäck som startade Linas Matkasse.

2017-09-08

Sverige

Det var absolut ingen självklarhet att Lina skulle starta företag. Men hon gillar hårt arbete och har lätt för att engagera sig i sådant som hon brinner för.
- Men jag hade inte tron på att jag skulle kunna starta företag själv. Men som tur är har jag en bror som är väldigt driven och entreprenöriell och såg potentialen i att starta företag ihop med mig. Och så fort jag fick chansen var jag enormt dedikerad, körde hårt och det visade sig att det passade mig perfekt.

Entreprenörer möjliggör
Lina fortsätter och resonerar om att de flesta av oss ser det som en självklarhet att det finns jobb att söka.
- Men utan entreprenörer skulle arbetsmarknaden vara rätt dyster. Entreprenörer skapar jobb och möjliggör för människor att komma in på arbetsmarknaden och utvecklas i sin karriär, förklarar hon.

- Jag tycker att det är viktigt att unga, på samma sätt som de får studievägledning till olika utbildningar, också blir introducerade till entreprenörskap. Om man inte kommer i kontakt med företagande på nära håll, genom att man har det i familjen till exempel, så är det inte självklart att man ser det som en möjlig väg framåt. Jag tror på att så ett entreprenörskaps-frö som får gro under resten av skoltiden, det kan göra att de som vill starta företag faktiskt väljer att ta steget, avslutar Lina.

Starta ditt UF-företag nu
Läs mer om Lina
 

Nyheter

 • Att driva UF-företag: Så skapar ni ett vinnande team

  Sverige När ni ska förverkliga er affärsidé ska ni ha inställningen att bli det bästa teamet. Här får du tips på hur ni blir vinnare – tillsammans.
 • Relode vinner Spendrups stipendiet 2017

  Sverige För tre år sedan drev killarna ett UF-företag på gymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats Familjen Spendrups stipendium på 50 000 kronor för att fortsätta utveckla sin affärsidé.
 • Ung Företagsamhet tände drömmen. Nu driver Josefin eget

  Sverige Hon var 17 år när Ung Företagsamhet kom till Söderportskolan i Kristianstad. Nu har hon en egen webbutik för heminredning.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet.

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Så kommer du på en galet bra affärsidé

  Sverige Du har bestämt dig för att driva UF-företag med dina kompisar? Grattis! Här har du några tips på hur ni kommer på en affärsidé.