Framtidskoll

En temadag om framtidsval

Ett steg in till framtiden

I ett flertal regioner bjuder Ung Företagsamhet, i samarbete med Sparbankerna och Swedbank, in högstadieklasser till temadagen Framtidskoll. Det är en dag som innehåller tankeväckande föreläsningar på temat utbildning, jobb och privatekonomi. Syftet med Framtidskoll är att förbereda eleverna inför stundande vägval. Kort och gott - att ge dem koll på framtiden. 

Dagen består av tre eller fyra pass som handlar om entreprenörskap, privatekonomi, självkännedom och kunskap om arbetslivet. Efter att ha deltagit på Framtidskoll kommer eleverna ha fått nya tankar om framtiden och grundläggande kunskap om hur man sköter sin privatekonomi.

Framtidskoll kompletteras med Min framtid och ekonomi. Syftet med läromedlet är att utveckla elevernas livs- och karriärskunskaper genom att göra dem medvetna om sina förmågor och låta dem reflektera över framtida karriärvägar och yrkesval. Eleverna ges också praktisk träning i hur de sköter sin privatekonomi, och kunskaper om hur hushållens ekonomi samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet.

 

Läs mer om Framtidskoll i din region*

Vill du veta mer om Framtidskoll i din region, eller göra en intresseanmälan? Klicka på länkarna nedan för mer information. 

*Om din region inte finns listad ovan, kontakta ditt regionkontor för att få information om hur de kan hjälpa dig istället.  

Här finns filmer att använda till Framtidskoll

NATIONELLA PARTNERS TILL FRAMTIDSKOLL

Kontaktperson

Therése Axelsson
Grundskoleansvarig
Kontakta mig om:
Du har centrala frågor som rör grundskolan och dess läromedel.