Skolhackathon i Minecraft

Ge eleverna årets roligaste skoluppgift!

Skolhackathon är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. 

Arbetet i klassrummen startar med att jobba med Ung Företagsamhets läromedel Vårt Samhälle, där eleverna utgår från vad som ingår i ett samhälle. Därefter börjar processen med att bygga och skissa fram sin prototyp, och slutligen går eleverna in i Minecraft, för att bygga upp det samhälle som de skapat. Om man önskar, tävlar man med sitt samhälle under ett regionalt event där vinnande klass går vidare till den nationella finalen.

2024 handlar uppdraget om att bygga ett samhälle med temat "AI-topia en värld där artificiell intelligens spelar en central roll i samhället och påverkar alla aspekter av människors liv." Anmälan öppnar den 11 augusti och stänger den 6 september, då släpps även caset i sin helhet här på hemsidan.

Som lärare erbjuds du en inledande kick-off och utbildning i hur du kan använda Minecraft Education som digitalt verktyg i din undervisning och en genomgång av utbildningsmaterialet Vårt Samhälle. Önskar du få materialet tidigare så kontakta grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet i din region. Deltagande regioner är Blekinge, Dalarna, Gotland, Jönköping, Norrbotten, Västernorrland, Västerbotten, Skaraborg, Stockholm och Skåne

För att delta i Skolhackathon behöver du som lärare ha genomfört utbildningen i Minecraft Education Edition som ert regionala Science Center håller i. 

Teknik

Microsoft 365 licens med tillägg för Minecraft education samt programvara krävs för att delta. Här hittar du länkar för dig som lärare och IT-administratör på skolan med mer information.

 KONCEPTET ÄGS OCH UTVECKLAS AV

    uf logo                      Svenska Science Centers     

Therése Axelsson
Grundskoleansvarig
Kontakta mig om:
Du har centrala frågor som rör grundskolan och dess läromedel.