Ung Företagsamhet i Skaraborg

Vi arbetar varje dag för att unga i Skaraborg ska se och förstå sin företagsamhet. Vi gör det genom att utbilda i entreprenörskap.
Besöksadress: Gråbrödragatan 11, Skara

Tack för en härlig E-week!

E-week - Skaraborgs första digitala UF-mässa - är nu över!

Under vecka 11 och 12 erbjöds workshops och inspirationsföreläsningar för både lärare och elever, digitala tävlingsdagar, partner- och rekryteringstorg och avslutningsvis en live-sänd final!

Alla UF-företag har också kunnat ställa ut i UF-gallerian och sälja sina varor och tjänster. UF-gallerian är fortfarande öppen, så fortsätt shoppa av våra unga entreprenörer! Vill du veta mer om vad som hände under E-week eller ta del av finalen i efterhand, klicka nedan. 

NYHETER

Välkommen till UF-gallerian!

Här kan du handla från Skaraborgs UF-företag, precis som på den vanliga UF-mässan, men on line! Men du kan också klicka dig vidare och handla från UF-företag i de andra 23 regionerna, från Skåne till Norrbotten.
Skaraborg - Hus & hem
Horse Decor UF
299 kr
Skaraborg - Hus & hem
Home Sweden UF
499 kr, 799 kr

HUVUDPARTNERS UF SKARABORG

MED STÖD FRÅN

Upplägg, tips och stöd till Skaraborgs högstadieskolor

Digital PRAO

Återigen står många av Skaraborgs högstadieskolor inför utmaningen att tillhandahålla en alternativ PRAO - den här gången för årskurs 8. Hos Ung Företagsamhet finns hjälp att få, både med konkreta övningar och stöd till lärare och SYV.

Du som går på högstadiet eller gymnasiet:

Nyfiken på UF-företagande?

Vad är ett UF-företag? Hur gör jag för att starta ett? Och vilket gymnasieprogram ska jag välja för att få möjlighet att bli företagare för ett år?

SKARABORGS KOMMUNPARTNERS

Skaraborgs Kommunalförbunds satsning på UF på grundskolan och samverkan med Skaraborgs kommuner

Entreprenörskap för alla

Skaraborgs Kommunalförbund har de senaste åren stöttat UF Skaraborgs grundskolearbete med fokus på varje kommuns utmaningar och behov. Vi har arbetat efter devisen "förankra ovanifrån för att bygga underifrån" - från grundskolan, genom UF-företagande och ända ut i näringslivet. Vi kallar det Entreprenörskap för alla.

SAMARBETSPARTNERS UF SKARABORG

KONTAKTPERSONER

Louise Samuelsson
Regionchef
Kontakta mig om:
Frågor som rör verksamheten, samarbeten eller övergripande frågor.
Alma Ederborn
Skolinspiratör
Kontakta mig om:
Frågor som rör UF-företagare, våra event eller UF alumni.
Erik Sand
Projektledare
Kontakta mig om:
Frågor som rör UF-företagande.
Hanna Hjalmarsson Bohrén
Projektledare
Kontakta mig om:
Frågor som rör grundskolan, våra läromedel, Framtidskoll och projektet "Entreprenörskap för alla".
Lena Christensson
Projektledare
Kontakta mig om:
Frågor som rör partnerskap.

Styrelse

Om Ung Företagsamhet Skaraborg

UF Skaraborg utgår från regionkontoret i Skara och en styrelse med representanter från Skaraborgs näringsliv. 

Varje läsår anordnar UF Skaraborg i egen regi kick off för UF-elever och lärare, utbildningsinsatser för UF-lärare och grundskolelärare samt olika samarrangemang med våra partners, såsom Innovation camps och aktiviteter för UF alumni.

Kronan på verket är den årliga regionala UF-mässan "Entreprenörskap på riktigt" där Skaraborgs UF-elever har möjlighet att ställa ut sina företag, sälja sina varor och tävla om platser på SM i Ung Företagsamhet. Mässan engagerar också många partners i form av t ex tävlingsvärdar och jurymedlemmar. 

UF Skaraborg har ett samarbete med Skaraborgs Kommunalförbund för att särskilt arbeta med att lyfta UF på grundskolan i var och en av Skaraborgs kommuner genom projektet "Entreprenörskap för alla".

 

Besöksadress:
Green Tech Park, Gråbrödragatan 11, Skara

Postadress:
Box 63, 532 21 Skara

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.