Bli UF-rådgivare

Registrera dig i vår rådgivarmatchning

I vår digitala rådgivarmatchning kan du som vill bli rådgivare till ett UF-företag enkelt skapa ett konto genom att registrera dig via knappen här nedan. Är du UF-alumn registrerar du dig genom att logga in på ungforetagsamhet.se. Från den 20 september kan våra UF-företag börja söka efter rådgivare och skicka förfrågningar via rådgivarmatchningen. Att vara rådgivare är både utvecklande och roligt. Vi hoppas att du vill vara med!

Ta del av våra olika dokument

När du registrerar dig som UF-rådgivare lovar du att du kommer att följa vår uppförandekod för UF-rådgivare. Börja med att läsa igenom den: 

Code of conduct 

Ta också del av: 

Att vara rådgivare till ett UF-företag är både lärorikt och roligt. Som rådgivare gör du en insats för unga människor. Med din erfarenhet från arbetslivet är du en viktig tillgång för UF-företagarna och genom ditt engagemang får eleverna inblick i näringslivet och tillgång till en rad nyttiga kontakter. 

Huvudansvaret för företaget har UF-företagarna själva, men tillsammans med dig har de bättre förutsättningar för att lyckas med sitt företag. I rådgivarrollen kan det exempelvis ingå:

  • Att vara tillgänglig för UF-företaget
  • Att skapa förståelse för olika funktioner och roller i ett företag
  • Att förmedla kunskap inom ditt område
  • Att förmedla kontakter
  • Att följa UF-företagets ekonomiska utveckling
  • Att vara delaktig i UF-företagets utvärdering
  • Att stödja och hjälpa UF-företaget inför mässor och tävlingar

Du är varmt välkommen att registrera dig som rådgivare i vår rådgivarmatchning. Rådgivarmatchningen lanseras för våra UF-företag den 20 september 2021. Då kan de söka på de rådgivare som är registrerade och skicka en förfrågan. 

Registrera dig som rådgivare i rådgivarmatchningen här

Är du UF-alumn? Då registrerar du dig i rådgivarmachtningen genom att logga in ungforetagsamhet.se

Som rådgivare har du även möjlighet att bli medlem i den lokala UF-föreningen i din region under ett läsår. Att vara medlem är frivilligt och kostnadsfritt, läs mer och ansök om medlemskap här.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.