Ung Företagsamhet i Uppsala län

Vi inspirerar och tränar unga att i skolan utveckla sitt entreprenörskap och sina företagsamma förmågor – för en positiv samhällsutveckling.
Besöksadress: Bangårdsgatan 13, 753 20 Uppsala

Entreprenör! Vilket ord egentligen!? 

Att åta sig något eller att starta något kan väl vem som helst göra! Att starta något och öppna dörren för andra är väl inget svårt? Att arbeta fram innovationer som ändrar världen kan vem som helst göra eller hur? Eller?

Sanningen är att en entreprenöriell förmåga besitter vi alla men precis som att cykla måste vi öva, först med stödhjul och sedan utan! Kan vi säga att UF är stödhjulet? Är vår organisation ett forum för övning i entreprenörskap?

Svaret är: Självklart!

Tänk om alla ungdomar i Sverige kunde få öva! Öva på att bygga team, öva på att arbeta kreativt, öva på att presentera sina idéer och bygga prototyper! Tänk om alla ungdomar i Sverige kunde få göra UF under sin skolgång! TÄNK!

Sepideh Wägner, Regionschef Ung Företagsamhet i Uppsala län

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet!

Vilket råd hade du gett ditt 18-åriga jag idag Mattias? "Våga tänka och handla utanför din comfort zone. Din kapacitet och förmåga är betydligt större än du tror." Varför har du valt att engagera dig i Ung Företagsamhet i Uppsala län? "Ökad entreprenöriell förmåga skapar individer i samhället som oftare och lättare kan påverka sin egen livssituation och det är ett fantastiskt verktyg för den enskilda individen. Ung Företagsamhet i Uppsala län erbjuder program i skolan för barn och ungdomar för att i tidig ålder kunna utveckla just det. Effekten är enorm för både individen och samhället, så det vill jag stödja alla dagar i veckan."

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet!

När jag var 18 år drömde jag om att... "…göra exakt det jag gjorde. Nämligen att åka runt i Sverige och spela rock n'roll." Varför har Södra Tornet valt att vara partners till Ung Företagsamhet? "Vi på Södra tornet jobbar med strategi och kreativitet som sätter tankar och människor i rörelse. Vi använder kommunikation som en god kraft, för att lösa utmaningar i samhället. Därför känns det naturligt för oss att vara med och peppa unga och framtidens företagare."

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet

Vilket råd hade du gett ditt 18-åriga jag idag Karin? "Rådfråga gärna människor du litar på, men glöm inte att känna efter vad du själv vill." Varför har du valt att engagera dig i Ung Företagsamhet i Uppsala län? "Det är en makalös kraft i den här verksamheten. Att få se alla dessa ungdomar växa, utvecklas, kämpa och glädjas tillsammans skapar framtidstro. Det behöver vi alla."

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet

Vad drömde du om när du var 18 år? "När jag var 18 år hade jag en dröm om att öppna en egen affär och få bestämma själv vad jag skulle sälja." Varför har du valt att vara rådgivare till UF-företagare genom åren? Jag har varit rådgivare för att det känns rätt att ge inspiration och kunskap till framtidens medarbetare/företagare. Sen är det såklart viktigt att hänga med hur framtidens kunder tänker och verkar. Att man också får känna sig lite viktig gör ju heller inte saken sämre!

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet

Vilket råd hade du get ditt 18-åriga jag idag Anders? "Utifrån ett ekonomiskt perspektiv är rådet att börja förstå hur man bör tänka kring spara och investera, hur man får en jämställd ekonomi, att förstå hur pensionen fungerar. Har man kunskapen är det mycket lättare att fatta rätt beslut för en trygg ekonomi. När man är ung har man stora möjligheter att påverka sin ekonomiska framtid. Ur ett mer generellt perspektiv är rådet att vara nyfiken, sök alltid kunskap och sluta aldrig att ställa frågor! Ta inte allt på blodigaste allvar, skaffa dig en utbildning, res och gör roliga saker!" Varför har Swedbank valt att vara partners till UF? "Därför att entreprenörskap är jätteviktigt och att ungdomar redan i skolåldern ges möjlighet att prova på hur det är att driva ett företag kan vara avgörande för vår framtid. Sverige behöver nämligen fler företag och företagsamma människor. Att Swedbank är en del av detta är en viktig och naturlig del i vår verksamhet. Att dessutom få förmånen att etablera en tidig relation till framtidens ledare och entreprenörer och följa deras resor är en rejäl bonus!"

Jag sätter ungdomar på plats!

Där drömmar blir verklighet

Ge ditt 18-åriga jag ett råd Sofie: "Se till att resa mycket innan livet blir för inrutat! Res antingen innan vidare studier eller jobb alternativt ta ett utbytesår under studierna. Kör hårt och ha kul!" Varför Handelsbanken har valt att bli partners med UF Uppsala län? "Vi vill ge ungdomar chansen att prova på att driva företag och utveckla sina entreprenöriella förmågor. Vi vill även dela med oss av vår kunskap och stötta tillväxten av nya företag i Uppsala."

DU KAN GÖRA SKILLNAD

Fyra smarta sätt att investera i Uppsala läns framtid

Framtidskoll

Föreläsning för högstadieelever

HUVUDPARTNERS I UPPSALA

MED STÖD FRÅN

Swedbank

Företagskonto hos Swedbank

Behöver du hjälp med ett företagskonto, Swedbank hjälper dig.

Visma

Gratis UF-paket från Visma

Har du ännu ingen hemsida till företaget, utan nöjer dig med en facebooksida? Klicka in och läs 5 anledning till varför du bör tänka om - idag!

Om Ung Företagsamhet Uppsala

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet (UF) utbildat unga i entreprenörskap. Vi är en ideell och politiskt obunden organisation, som finns över hela landet. Vi arbetar för ett samhälle där alla unga oavsett får utveckla sin företagsamhet. 

Ung Företagsamhet är för dig, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.

Du är varmt välkommen till oss på UF Uppsala!
Vårt kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i företagshuset Drabanten.

Besöksadress:
Bangårdsgatan 13, Uppsala

Postadress:
Bangårdsgatan 13, 753 20 Uppsala

KONTAKTPERSONER

Sepideh Wägner
Regionchef
Kontakta mig om:
Du har frågor kring verksamheten, press, personal, ekonomi, kommunsamarbeten & övriga partnerskap.
Annika Hermansson
Gymnasieansvarig
Kontakta mig om:
Du är lärare, syv eller skolledare och har frågor om UF-företagande på gymnasiet.
Sofia Hildingstam
Skolinspiratör
Kontakta mig om:
Du är UF-elev eller UF-lärare och har frågor gällande UF-företagande, event och alumni.
Albert Albing
Skolinspiratör
Kontakta mig om:
Du är UF-elev eller UF-lärare och har frågor gällande UF-företagande på gymnasiet & grundskola.

STYRELSEN

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.