Ung Företagsamhet i Värmland

Vi arbetar varje dag för att unga i Värmland ska se och förstå sin företagsamhet. Vi gör det genom att utbilda i entreprenörskap.
Besöksadress: Tullhusgatan 1 A, Karlstad

Nyheter

DU KAN GÖRA SKILLNAD

Fyra smarta sätt att investera i Värmlands framtid

Ung Företagsamhet Värmland är en ideell och politiskt obunden utbildningsorganisation som arbetar med entreprenörskap i skolan. Våra utbildningar och läromedel utvecklar barn- och ungdomars kreativitet och företagsamhet och bidrar således till att stärka Värmlands framtid. Organisationen finansieras av alla Värmlands kommuner, stiftelser, fonder, skolverket och det lokala näringslivet. Vill du investera i framtiden och bli partner? Kontakta anna.forsberg@ungforetagsamhet.se. Stort tack till alla våra partners som gör vårt arbete möjligt. Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt!
Bli partner i Värmland

Statistik UF-företagande

Värmland är bäst i Sverige på UF-företagande. Varannan elev som tar studenten i Värmland har fått driva ett UF-företag och fått ta del av den utveckling det medför. Kvalitén är viktig för oss, att så många som möjligt ska genomföra hela processen och alla moment (registrering, rådgivare, affärsplan, två säljtillfällen och årsredovisning) under läsåret. Värmland utmärker sig med högst andel i hela Sverige som genomför och klarar ett helt UF-år!
Se statistik

Projektet Make A Game

Spelutvecklingsprojektet Make A Game är ett samarbete mellan Embracer group, Mirage Game studios, The Great Journey och Ung Företagsamhet Värmland, och kommer under läsåret 20/21 att genomföras för fjärde året i rad.
Mer information om projektet och intresseanmälan

Hållbarhetsprojekt med Leader Närheten

Hållbart Företagande

Vi vill öka elevers och lärares kompetens kring hållbarhet utifrån ett miljöperspektiv och tack vare Leader Närheten, Jordbruksverket och Europeiska utvecklingsfonden kan vi nu arbeta med dessa viktiga frågor.
Mer information om projektet

Sparbanksstiftelsen Alfa

Sparbanksstiftelsen Alfa har beslutat att stödja Ung Företagsamhet med ett anslag för att utveckla UF företagande i Värmland.I detta projekt kommer Ung Företagsamhet Värmland att bearbeta de gymnasieskolor där Ung Företagsamhet inte finns representerade idag, främst mot de praktiska skolorna. Vårt motiv: Fler klasser kommer att få möjlighet att driva UF – genom UF fler företagssamma medborgare – leder till ökad sysselsättning.
Mer information

Coompanion Värmland

Coompanion Värmlands bidrag och uppdrag kopplat till Ung Företagsamhet Värmlands verksamhet är att ge UF-företagare och lärare förståelse och kunskap om att driva bygga sin verksamhet kring de sju kooperativa principerna. Coompanion Värmland bistår med hjälp och rådgivning för UF-företagare som vill driva sin verksamhet vidare efter avslutat UF-år men även till lärare som handleder UF-företag som vill/bör driva sin verksamhet som ett "UF-kooperativ".
Mer information

Kommunalt verksamhetsstöd

Ung Företagsamhet Värmland är en ideell, politiskt obunden utbildningsorganisation som arbetar med entreprenörskap i skolan. Våra utbildningar och läromedel utvecklar barn- och ungdomars kreativitet och företagsamhet och bidrar således till att stärka Värmlands framtid. Organisationen finansieras av alla Värmlands kommuner, stiftelser, fonder, skolverket och det lokala näringslivet. Stort tack till våra kommuner! Tillsammans gör vi skillnad – på riktigt!
Se våra kommunala partners

Grundskolan

Ung Företagsamhets läromedel och utbildningar i grundskolan heter Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi. Läromedlen i grundskolan går att använda som separata delar men även som en förberedelse inför UF-företagande i gymnasiet. Utöver våra läromedel erbjuder vi även Framtidskoll- en utbildningsdag för åk 8, samt en spännande utmaning för åk 4-6.
Läs mer

Nu startar vi 600 företag i Värmland!

”Att som företag stötta organisationen Ung företagsamhet borde inte vara en fråga utan en självklarhet, Värmland behöver fler företagare för tillväxt och Ung Företagsamhet är en viktig del i det arbetet” - Bola Sjögren
Läs mer

KONTAKTPERSONER

Anna Forsberg
Regionchef
Kontakta mig om:
Frågor kring verksamheten, personal, kommunsamarbeten & övriga partnerskap.
Sofia Beckman
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är lärare och har frågor kring UF-företagande eller kring våra evenemang.
Victor Käck
Skolinspiratör
Kontakta mig om:
Du är elev och har frågor om UF-företagande.
Evelina Sundfeldt
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är elev och har frågor om UF-företagande eller om UF alumni.
Carolinn Arneng
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är rektor, lärare eller syv och har frågor kring våra läromedel på grundskolan.
Petra Carlsson
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är rektor, lärare eller syv och har frågor kring våra läromedel på grundskolan.
Björn Toreld
Projektledare
Kontakta mig om:
Du har frågor kring projektet Make A Game i samarbete med Embracer Group och Mirage.

Styrelse

Om Ung Företagsamhet Värmland

Bankgiro: 5000-9869
Swish: 123 652 58 28

Besöksadress:
Tullhusgatan 1 A, Karlstad

Postadress:
Tullhusgatan 1 A, Karlstad

 

ERBJUDANDEN

Smarta banktjänster med Swedbank och Sparbankerna

Genom vårt samarbete med Swedbank och Sparbankerna erbjuds UF-företagare enkla, smarta och avgiftsfria banktjänster under sitt UF-år

Gratis UF-paket från Visma

Visma erbjuder dig som UF-företagare en kanonstart på ditt UF-år.

Fler erbjudanden
Erbjudanden från regionala partners. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.