Ung Företagsamhet Värmland

Vi arbetar för att fler barn och ungdomar ska utveckla sin kreativitet, sin företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Erbjudanden för grundskolan

Statistik UF-företagande

Värmland är bäst i Sverige på UF-företagande. Varannan elev som tar studenten i Värmland har fått driva ett UF-företag och fått ta del av den utveckling det medför. Kvalitén är viktig för oss, att så många som möjligt ska genomföra hela processen och alla moment (registrering, rådgivare, affärsplan, två säljtillfällen och årsredovisning) under läsåret. Värmland utmärker sig med högst andel i hela Sverige som genomför och klarar ett helt UF-år!

DU KAN GÖRA SKILLNAD

Investera i Ung Företagsamhet Värmland

Ung Företagsamhet är en partipolitiskt obunden ideell utbildningsorganisation som utbildar i entreprenörskap från förskolan upp till gymnasiet. Organisationen finansieras av offentliga och privata medel. I Värmland engagerar sig länets alla kommuner, Region Värmland och ett 100-tal partners från det privata näringslivet. Investera i Värmlands framtid genom att bli partner!

Projektet Make A Game

Spelutvecklingsprojektet Make A Game är ett samarbete mellan Embracer group, Mirage Game studios, The Great Journey och Ung Företagsamhet Värmland, och kommer under läsåret 21/22 att genomföras för femte året i rad.

Stafett Spelkuben

Vill ni som går på estet programmet och driver ett UF-företag, prova på att göra material till spel och tjäna in extra pengar? Då ska ni vara med i Stafett Spelkuben! Läs mer om projektet genom att trycka på knappen.

Sparbanksstiftelsen Alfa

Sparbanksstiftelsen Alfa har beslutat att stödja Ung Företagsamhet med ett anslag för att utveckla UF företagande i Värmland.I detta projekt kommer Ung Företagsamhet Värmland att bearbeta de gymnasieskolor där Ung Företagsamhet inte finns representerade idag, främst mot de praktiska skolorna. Vårt motiv: Fler klasser kommer att få möjlighet att driva UF – genom UF fler företagssamma medborgare – leder till ökad sysselsättning.

KONTAKTPERSONER

Sofia Beckman
Regionchef
Kontakta mig om:
Frågor kring verksamheten, lärarfrågor, personal, kommunsamarbeten & övriga partnerskap.
Victor K. Käck
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är elev och har frågor om UF-företagande eller om du har frågor rörande nätverket UF alumni.
Evelina Sundfeldt
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är partner eller är intresserad av att investera i Ung Företagsamhet Värmland.
Rebecca Hansson
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är lärare och har frågor om UF-företagande, grundutbildning eller hjälp med lektionsstöd.
Elliot Gustafsson
Skolinspiratör
Kontakta mig om:
Du är elev och har frågor om UF-företagande eller om vår grundskoleverksamhet.
Albert Holmer
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är elev och har frågor om UF-företagande.
Petra Carlsson
Projektledare
Kontakta mig om:
Du är rektor, lärare eller syv och har frågor kring våra aktiviteter eller läromedel på grundskolan.
Björn Toreld
Projektledare
Kontakta mig om:
Du har frågor kring projektet Make A Game i samarbete med Embracer Group och Mirage.

Styrelse

Om Ung Företagsamhet Värmland

Bankgiro: 5000-9869
Swish: 123 652 58 28

Besöksadress:
Tullhusgatan 1 A, Karlstad

Postadress:
Tullhusgatan 1 A, Karlstad

 

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna, Min framtid och ekonomi och utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare. Vi erbjuder läromedel, lärarhandledningar, fortbildning, bedömningsstöd, möjligheter till stipendier, utbyte med andra länder och inspiration för lärare och elever.
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.