Aktiviteter med UF Skaraborg

- var med och skapa värde för dina framtida medarbetare!

Aktiviteter med UF Skaraborg!

Som UF-partner kan du göra skillnad på riktigt för eleverna i din bransch eller kommun - Ung Företagsamhet hjälper dig hur!

Det finns flera möjligheter för dig som företag eller organisation att anordna aktiviteter för eller med skolan genom ett partnerskap med UF Skaraborg. De kan vara stora eller små och vända sig såväl till grundskole- som gymnasieelever. Du kan också vara värd för aktiviteter riktade till lärare eller vårt nätverk UF Alumni. 

UF:s utbud av aktiviteter

UF har flera färdiga koncept där företag och organisationer kan samverka med UF för att fler unga ska få träna sitt entreprenörskap och lära sig mer om hur näringslivet fungerar:

Framtidskoll

Framtidskoll är ett utbildningskoncept för årskurs 8 och 9 där eleverna får lära sig mer om privatekonomi, samhällets ekonomi, arbetsmarknad och entreprenörskap och fundera kring sina förmågor och framtidsplaner. Framtidskoll anordnas tillsammans med Sparbankerna och Swedbank, men vi behöver också partners till passet "Jobbkoll" och det finns möjlighet att medverka och ge ungdomarna dina bästa tips inför arbetsliv och gymnasieval.

Idéer som gör det möjligt

Idéer som gör det möjligt är ett koncept där elever, oftast på mellanstadiet, får vara innovatörer och ta fram egna uppfinningar eller lösningar! Eleverna ska lösa ett samhällsproblem, ett vardagsproblem eller varför inte en utmaning från ett företag och faktiskt hjälpa företaget på riktigt! Det finns möjlighet att göra en utställning med tävlingsmoment, och elevernas bidrag kan även laddas upp i vår digitala utställningsplattform.

Innovation camp

Innovation camp görs ofta med gymnasiet och här får ni som företag ge eleverna i uppdrag att lösa ett skarpt case. Eleverna får presentera sina lösningar för en jury som utser den bästa idén. Idéerna kan sedan användas direkt in i ert företag!

UF:s regionala mässa - Entreprenörskap på riktigt

Varje år genomför UF en regional UF-mässa med runt 200 utställande UF-företag från hela Skaraborg. Här behöver vi många partners på en rad olika områden, såsom jury, tävlingsvärd, mässvärd och partner- och rekryteringstorg. 

Lät något av dessa koncept intressanta för er? Eller har ni en egen idé ni vill titta vidare på ihop med oss?

Kontakta mig så pratar vi vidare!

Lena Christensson
Partneransvarig, Skaraborg
Kontakta mig om:
Du har frågor om samarbeten och partnerskap.