Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Skaraborgs Naturbruksskolor besöker DAVA Foods

Skaraborgs Naturbruksskolor besöker DAVA Foods

Torsdagen den 11/11 genomfördes ett studiebesök på Dava Foods anläggning i Skara för Skaraborgs naturbrukselever från skolorna Uddetorp, Sötåsen och Axevalla.

Ca 125 gymnasieelever deltog i besöket hos DAVA och eleverna fick ta del av föreläsningar av medarbetare från nästan hela verksamheten. Allt ifrån produktion och kvalitet till marknad, sälj och hållbarhet. De fick även en guidad tur av VD:n Eive Andersson, turen gick genom packeriet på anläggningen.

- Vårt samarbete bygger på att vi vill kunna dela med oss av våra erfarenheter i hur man bygger framgångsrika företag, men också förmedla kunskap om vår branch. Vi ser detta samarbete som en del i att säkra återväxten av duktiga äggproducenter och medarbetare till vår verksamhet, berättar Eive om samarbetet med Ung Företagsamhet Skaraborg.

Studiebesöket är en del av Dava Foods samarbete med Ung företagsamhet Skaraborg och tanken är att ge eleverna en insikt i en del av branschen samt ge dem värdefulla tips kring att driva framgångsrika företag.

Eleverna går i årskurs 3 på Skaraborgs naturbruksgymnasier och driver UF-företag* i kursen entreprenörskap.

Pontus Fischerström som driver UF-företaget Tvättpojkarna UF som bedriver tvätt av lantbruksfordon för lantbrukare beskriver det som ”spännande att se anläggningen, - jag har sett anläggning för slaktkyckling tidigare men aldrig en anläggning inom äggproduktion.” tillägger han.

Flera av eleverna beskriver dagen som givande, rolig och otroligt många ägg.

Dava presentationdava rundvandringdava rundvandring 2föreläsningäggägg2

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.