Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Digitalt Innovation Camp i Skara
Skaras näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg, Alma Ederborn och Louise Samuelsson, UF Skaraborg

Digitalt Innovation Camp i Skara

I dagarna utmanas elever från Katedralskolan i Skara att genomföra ett digitalt Innovation Camp om Coronakrisen.

Syftet är att komma med nya idéer och infallsvinklar till samhällets pressade situation i och med Covid-19. Samtidigt är det ett sätt för elever att under tidspress testa och utmana sin kreativitet och samarbetsförmåga. Bakom uppdraget står Skara kommuns utvecklingsenhet.

Ett Innovation Camp är ett koncept från Ung Företagsamhet, där elever får ta sig an ett uppdrag och i en workshop i olika steg, närma sig en lösning på ett verkligt problem. Uppdragsgivaren kan vara en kommun, organisation eller ett företag. Vanligen träffas eleverna hos uppdragsgivaren men nu ska det hela göras i en digital form, där alla moment sker på distans.

Idén kommer från Skara kommuns näringslivsstrateg, Helena Nyman Friberg.

- Jag fick inspirationen från Jönköpings universitet som genomfört något liknande, och tog kontakt med UF Skaraborg och de nappade direkt. Det blir en spännande utmaning med en digital Innovation Camp och jag tror vi kan lära oss av detta på många sätt, säger Helena.

Läs mer på Skara kommuns hemsida!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.