Lärarkonferens 2023

Program tisdag 23 maj

Här nedan finns programmet för tisdagen 23 maj och vilka valbara seminarier som kan väljas. Med reservation för ändringar.

11:00 till 12:00

Incheckning och lunch
Välkommen att checka in, äta lunch och mingla med våra utställare i foajen.

12:00 till 13:00

Att arbeta hållbart idag och imorgon (A3)
Kerstin Lindvall, ICA

Möt Kerstin Lindvall, Direktör Corporate Responsibility på  ICA Sverige AB och hör henne berätta om ICAs hållbarhetsarbete. Hon ger också en spaning kring hur företag behöver agera och tänka för ett hållbart företagande i framtiden.

 

 

13:15 till 14:00 - Valbara seminarier 

LärarBOOSTEN (A2)
Caxton Njuki

Med rubriken "LärarBOOSTEN" vill idrotts-hälsocoachen, utbildaren och föreläsaren inom kommunikation & ledarskap, Caxton Njuki visa sin kärlek till läraren och den viktiga samhällsfunktion som läraren har. Han anser att lärarna är vardagshjältar och riktiga influencers. Med hans föreläsning så vill han hylla och tacka alla fantastiska lärare som varje dag gör skillnad i våra barn och ungdomars liv. Caxton skrev boken "Five Star Boost" tillsammans med Erik Ullsten som var en av rådgivarna till f.d amerikanske presidenten Barack Obama under hans tid som president. Boken handlar om att öka sin personliga kapacitet och affärsmässiga kapacitet. Passet presenteras i samarbete med VISMA.

Morgondagens arbetssätt (A4)
Anita Lindblom, Support manager Fortnox 

Det ska inte vara ett helt företag att driva företag. Få en inblick i hur det kan vara att jobba hållbart, digitalt och effektivt tillsammans med Fortnox. 

Att arbeta i team och utvecklas som lärare (A5)
Peter Iselau, Wahid Ebrahimi och Anas Satleh

Möt Peter, Wahid och Anas och hör hur de har utvecklats både som lärare och individer genom att handleda UF-företagande. Deras resa  har gått från de första trevande stegen till årets arbetslag i region Kalmar. Peter, Wahid och Anas är UF- lärare på Västerviks gymnasium på språkintroduktion. Med mycket hjärta och omtanke både för varandra och eleverna har de verkligen lyft entreprenörskapet på skolan. Under detta pass får du med dig deras bästa tips på hur man bygger ett lärarteam som kompletterar varandra för elevernas bästa.

14:15 till 15:00 - Valbara seminarier

Framtidens företagare 
Ulf Bokelund Svensson, vd Björn Lundén AB (A2)

Ulf Bokelund Svensson, vd Björn Lundén AB delar med sig av en framtidspaning. Vilka branscher och vilka företag blir vinnarna och vilka kommer att slås ut? Kommer nya företagsformer och nya skatteregler när nya branscher och nya verksamheter uppstår i en alltmer digital värld? Frågorna är många och svaren inte alltid så givna. Men att det finns enorma möjligheter för framtidens företagare och att det är spännande utmaningar som väntar, ja det står helt klart.

Min dubbla UF-resa (A5)
Salma Khalid

Salma Khalid flyttade till Sverige från Pakistan i 2018. Första gången hon fick kontakt med Ung Företagsamhet var under sitt år på språkintroduktion. Sedan dess har hon drivit UF-företag, lärt sig svenska, tagit studenten och skaffat ett jobb. 2022 vann hennes UF företag kategorin Årets hantverkare i Stockholm och gick vidare till SM. Hon har även vunnit Årets Unga ledare i Stockholm och var även nominerad till SM. I dag arbetar Salma på UF Stockholm som skolinspiratör. Under detta pass berättar hon om både sin yttre och inre resa tack vare UF-företagande, hur UF-företagandet hjälpte henne integreras i en helt ny bransch, gav henne självförtroende och hjälpte henne att nå sina mål.

15:00 till 15:30

Fika och mingel

Dags för fikapaus där ni också kan passa på att besöka våra utställare. 

15:30 till 16:30

Vikten av att bygga ett lag (A3)
Jonas Eriksson, entreprenör och fd elitfotbollsdomare

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare genom tiderna. Under sina 30 år som domare har han dömt över 200 internationella matcher, inklusive två EM, ett VM, 47 matcher i Champions League, Europa League-finalen 2016 och 340 matcher i Allsvenskan. 2016 rankades han dessutom som världens fjärde bästa domare. Förutom sin gedigna domarkarriär så är Jonas även erfaren entreprenör. Han var delägare i agenturen IEC in Sports som såldes för 80 miljoner euro. Idag driver han en framgångsrik träningskedja och jobbar dessutom som TV-expert. 

Under sin föreläsning tar Jonas Eriksson med dig på en resa som inte stannar på planen – utan berättar en historia där möten med superstjärnor, blixtsnabba beslut, arbete under extrem press, framgångar och motgång samt teamwork är i centrum. Med utgångspunkt från sin parallella karriär som entreprenör – berättar han om vikten av att bygga ett lag, att samarbeta, att lära sig av sina misstag, våga ta beslut och lära sig av de beslut man tar oavsett om det är rätt eller fel.

HUNDRATALS UF-FÖRETAG SÄLJER GALNA PRODUKTER

Välkommen till Sveriges roligaste shopping