Hem / Nyheter & Event / Gotland / Rådgivarträffen 2023

Rådgivarträffen 2023

Den 28 september var det dags för årets rådgivarevent - rådgivarträffen 2023. Här möttes skolan och näringslivet på Gotland.

För andra året i rad arrangerar Ung Företagsamhet Gotland en rådgivarträff för de gotländska UF-företagara. Träffen går ut på att samtliga UF-företagare får möjlighet att möta personer från det gotländska näringslivet för att tillslut hitta sin rådgivare till UF-företaget. 

Att ha en rådgivare är ett obligatoriskt moment under UF-resan, både för att eleverna ska vidga sitt nätverk och för att de ska våga ta hjälp och stöttning utifrån - vilket är en förutsättning för att lyckas på bästa sätt i sitt företagande. En rådgivarträff ger UF-företagarna chansen att pitcha, berätta och skapa relationer till, för dem, okända personer. 

I rådgivartruppen hittade vi följande rådgivare:
Ewa Jansson och Jennie Wilson från SweProd Graphics, Henrik Beijer och Tommy Stenström från Gotlands Åkericentral, Lars Cramer och Sofie Ekelöf från Handelsbanken Gotland, Oskar Stillman från Capitum, Christoffer Andersson och Ingemar Andersson från Färgboden Visby, Patrik Björkander från Strand Hotel, Adam Jacobsson och Pavel Minarik från Destination Gotland. 

För en UF-företagare är detta ett gyllene tillfälle att öva på kontakttagandet, som är en av många livsviktiga kunskaper som krävs idag. Hittar UF-företaget dessutom sin blivande företagsrådgivare har vi lyckats. Så här skapar vi bron mellan skola och arbetsliv på Gotland. 

Till träffen kom ca 35 UF-företag och hela 12 rådgivare i form av partners till UF Gotland. Vi tackar för ett väl genomfört event av rådgivare, elever och lärare. Tillsammans har vi nu gjort skillnad tillsammans, för Gotland.  

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.