Hem / Nyheter & Event / Uppsala / Bivaxfabriken från UF till AB

Bivaxfabriken från UF till AB

Det är två glada killar vi möter i den nya produktionslokalen i Boländerna i Uppsala. Produktionen går på högvarv inför julhandeln och i helgen slog killarna i Bivaxfabriken nytt säljrekord. Hela 100.000 kr drog dem in under söndagen.

På frågan, ”Hur var det egentligen att gå från UF till AB?” svarar Victor att steget faktiskt inte var så stort som dom trodde. Genom sitt UF-år hade dem lagt en bra grund som dem enkelt kunde köra vidare på. ”Det var väl det där med momsen då som var lite trixit i början” säger Victor och skrattar.

Albin fyller på ”Det finns så mycket att vara glad och tacksam över efter UF-året att det är svårt att välja en grej. Bland annat så hade man faktiskt ett jobb att gå till direkt efter studenten”

Och jobb har dem inte bara skapat åt sig själva utan i takt med att bolaget växer har killarna även börjat anställa.

”Ja vi har en timanställd som motsvarar en heltid nu och en extra utöver det vid behov” berättar Victor.

Från UF till AB Bivaxfabriken


Killarna håller i nuläget på att bredda sitt sortiment och vi ser fram emot att ta del av fler hållbara produkter. Om fem år är målet att vara störst i Europa på bivaxdukar och dem har redan startat sin försäljning i Tyskland.

Bivaxfabriken avslutar intervjun med att lyfta sin vison, ”Det ska vara enkelt att leva hållbart i sitt eget hushåll”

Vi tackar Victor och Albin för pratstunden och jag kan inte låta bli att imponeras över vilken verksamhet dessa killar skapat. På drygt ett år har killarna startat, drivit och avvecklat ett UF-företag. Startat aktiebolag, börjat anställa och närmar sig en total försäljning på 3 miljoner kronor. Tack Albin och Victor för att ni ger oss framtidstro!

Till Bivaxfabriken
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.