Hem / Nyheter & Event / Värmland / Framtidskoll besöker Värmlands grundskolor

Framtidskoll besöker Värmlands grundskolor

Nu är det återigen dags att besöka skolor runt om i Värmland med vår inspirationsdag Framtidskoll. Framtidskoll är ett projekt som ägs av Ung Företagsamhet, där vi åker ut till skolor runt om i Värmland tillsammans med Swedbank och Arbetsmarknadskunskap. Vi pratar om framtida yrken, ung ekonomi och entreprenörskap och inspirerar elever till att göra medvetna val.

I år utökar vi antalet Framtidsdagar och besöker flera nya kommuner och skolor! Totalt kommer vi att träffa 1725 elever i 8 kommuner runt om i Värmland läsår 19/20. Efter besöket ger vi ett väldigt uppskattat läromedel till skolorna att jobba vidare med som heter ”Min framtid och ekonomi”. Det ingår även en kortare utbildning för skolan kring de läromedel vi delar ut, som brukar vara väldigt uppskattat. Samtliga skolor vi har besökt med Framtidskoll vill att vi kommer tillbaka och är väldigt nöjda!

Vad tycker skolan, elever och lärare om Framtidskoll?

”Jag har varit lärare sedan 1998 och det här var den bästa föreläsningen vi haft i skolan” Lärare, Värmland

”Det här var den bästa dagen i skolan, jag vill starta eget företag nu” Elev, Värmland

”Jag önskar att jag själv hade fått chans att få en sådan här dag när jag var liten och gick i skolan” Förälder, Värmland

”Eleverna har varit jättenöjda, jag skulle definitivt rekommendera andra skolor att köra Framtidskoll” SYV, Värmland
 

Vill du ha Framtidskoll i din skola eller veta mer? Tveka inte en sekund, utan maila petra.carlsson@ungforetagsamhet.se.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.