Hem / Nyheter & Event / Värmland / Månadens Alumn - David Filipsson
David Filipsson

Månadens Alumn - David Filipsson

David Filipsson drev FireLog UF läsåret 18/19. UF-företagets affärsidé var att sälja och tillverka träkubbar för förenklad matlagning utomhus. På träkubbens ovansida fanns en slät yta med lodräta skåror för att enkelt tända kubben som blev en brasa. För enkel frakt fanns handtag som var av brännbart material.

Davids bästa minne från UF-året var när de vann Sveriges bästa monter på SM i Ung Företagsamhet. Montern var något David och hans kollegor hade lagt mycket tid på inför mässan vilket gjorde att det var extra kul att den utmärkelsen.  Det mest lärorika minnet från UF-året var att få träna på det sociala, allt från sälj i montern på mässan till att ringa telefonsamtal.  

Idag driver David två företag, Vänerkusten Entreprenad och MDM Relining AB. Juni 2019 startade han företaget Vänerkusten Entreprenad och med det företaget har David fiskeguidningar på Vänern där man fiskar efter lax och öring. MDM Relining AB startade han mars 2020 tillsammans med två kompisar och det de jobbar med avloppsrelining. David sitter även med i styrgruppen för UF Alumni Värmland.

Innan han drev sitt UF-företag fanns inte ens tanken på att starta företag utan det insåg han under UF-året. Han tyckte företagande var roligt och insåg att det är det han ska hålla på med. UF-året har haft en stor betydelse för att ha modet att starta företag. “Tack vare mitt UF-företag och nätverket UF Alumni har jag fått kontakter i näringslivet och kunskap jag använder mig av varje dag, säger David.”

Se filmen om David här: https://youtu.be/5kTi_PVK-eo

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.