Hem / Nyheter & Event / Värmland / Månadens Alumn - Johan Persson Mattsson

Månadens Alumn - Johan Persson Mattsson

Johan Persson Mattsson gick fordon- och transportprogrammet på gymnasiet och tillsammans med sin klass startade han UF-företaget Verkstan UF läsår 2015/2016. UF-företaget drev en egen bilverkstad där de erbjöd bland annat intervallservice, tvätt, hjulbyte och andra servicetjänster till bilägare.

En lärdom som Johan tog med sig under UF-året var hur viktigt valet av kollegor är. Att man behöver ha samma mål och motivation för att kunna driva och utveckla företaget. Med en större grupp med varierande ambition och mål blev det tufft i perioder, men samarbetsförmågan stärktes därefter.

Under gymnasiet hade Johan praktik på JC Raceteknik som jobbar med motorsport. Efter studenten fick Johan frågan om att bli konsult till JC Raceteknik vilket innebar att han behövde starta eget företag. Med erfarenheten som UF-företagare var valet inte så svårt, direkt efter studenten blev Johan företagare. Idag arbetar Johan heltid som mekaniker inom motorsport som konsult, främst till JC Raceteknik i Kil.

UF-året gav Johan kunskap och erfarenhet som resulterade i att han blev företagare som 19 åring.

Se filmen med Johan här!
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.