Hem / Nyheter & Event / Värmland / Månadens Alumn - Olivia Henriksson

Månadens Alumn - Olivia Henriksson

Olivia Henriksson tillverkade, designade och sålde smycken i sitt UF-företag Olivias smycken UF läsåret 11/12. Företaget drev hon på egen hand och är nöjd över beslutet att själv ansvara för sin verksamhet. Inblicken och lärdomen hon fick i företagets alla delar har varit ovärderlig att ha med sig i arbetslivet.

Det som Olivia tyckte var roligast under sitt UF-år var att ställa ut på UF-mässan på Karlstad CCC. Att få se andra UF-företag som lagt ner samma tid och engagemang och inspireras av alla olika affärsidéer var motiverande och gav mer drivkraft. Det hon ser som det mest lärorika minnet är hur en affärsplan ska se ut då hon haft nytta av det i sitt företag som hon driver idag.

Sedan april 2019 driver Olivia och hennes kompis Kristin företaget Visuella Drömmar AB. Deras affärsidé är att hjälpa företag och privatpersoner med inredning och styling samt dekoration bostäder, bröllop och fest.

Olivia har alltid vetat att hon vill driva företag någon gång i framtiden och tog chansen genom UF-året att få lära sig grunderna i företagande. Hon är väldigt tacksam över att redan på gymnasiet fått träna på entreprenörskap och fick därmed inblick i hur ett företag fungerar.

Se filmen med Olivia här: https://youtu.be/ZAYJ7fnLLXI

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.