Hem / Nyheter & Event / Värmland / Månades Alumn - Niklas Frisk

Månades Alumn - Niklas Frisk

Niklas Frisk fick läsår 05/06 chansen att driva UF-företag och startade då Hemsidan UF tillsammans med en kompis. Deras affärsidé var att designa och sälja informativa hemsidor till lokala företag.

Det bästa med att få driva UF-företag var enligt Niklas att få känna att han gjorde något nytt. Det var en produkt som var tidig på marknaden och mindre företag hade inte kommit igång med sin hemsida än. En av lärdomarna som kom under tiden som UF-företagare och som varit användbart även på senare år är att sälja riskkapital och vad man ska tänka på för att lyckas bäst med sin verksamhet. Det tänket har han tagit med sig i sitt företagande än idag.

Niklas är tacksam över att han tidigt fick träna på entreprenörskap och företagande genom att driva UF-företag. Det kräver mycket engagemang och ansvar att driva företag och UF-året var väldigt betydelsefullt för att få en bra grund.

Efter UF-året fortsatte verksamheten med liknade idé i ett företag som hette NDAT. Efter det har Niklas drivit flera företag både i Sverige och Kina. Idag är han medgrundare och delägare i företaget Stepler. Stepler är en hälsoapp där du får poäng för alla steg du tar som du sen kan lösa in som rabattkuponger, erbjudanden, varor eller upplevelser.  

Se film om Niklas här: https://youtu.be/4evUtlBzy-M

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.