Hem / Nyheter & Event / Värmland / Miljonsatsning på drömlekplats efter Ung Företagsamhets utmaning för grundskolan

Miljonsatsning på drömlekplats efter Ung Företagsamhets utmaning för grundskolan

Genom Ung Företagsamhet Värmland har lågstadieelever i Värmland fått jobba med att ta fram sina drömlekplatser. Nu står det klart att Karlstad kommun satsar 1 miljon kronor på att förverkliga en av elevernas idéer – en djungelpark. 

Grundskoleutmaningen är ett av flera läromedel för grundskolan som Ung Företagsamhet har. Målet med konceptet är att föra skola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan och ge eleverna möjlighet att träna sina entreprenöriella förmågor genom att arbeta med verklighetsbaserade uppgifter.

Ung företagsamhet Värmland har nu jobbat med grundskoleutmaningarna i flera år och har under varje läsår flera olika uppgifter för grundskoleelever att sätta tänderna i.

I årets utmaning för lågstadiet, i samarbete med lek- och parkutrustningsföretaget Stiliom, har eleverna utmanats att skapa en egen lekpark. Där har de sedan själva fått komma på lösningar, skissa på idéer, skapa prototyper och sedan presentera sitt resultat.

Nu ska en av dessa idéer bli verklighet – Djungelparken. Det beslutades av Karlstads kommunstyrelses sammanträde nyligen.

Djungelparken har tagits fram av Tone Lindblom, Selma Holmqvist och Molly Jernström i årskurs 3 på Södra Råtorpsskolan som också fanns på plats under sammanträdet när beslutet togs för att presentera sin idé.  

- Vi har lärt oss mest att samarbeta och också vad en entreprenör är, säger Tone Lindblom till SVT Värmland om hur det varit att jobba med utmaningen.

 Totalt ska 1 miljon kronor satsas på att förverkliga några av tjejernas idéer för lekparken.

- Det här är ett bra samarbete, där näringsliv och skola via Ung Företagsamhet inte bara lyckats engagera våra unga medborgare utan även skapat något värdefullt på riktigt, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande.

- Det är otroligt roligt, inte minst för tjejerna bakom idén men också att politikerna i Karlstad tar vara på vår ungas idéer och drivkraft, säger Sofia Beckman, regionchef på Ung Företagsamhet Värmland.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.