Hem / Nyheter & Event / Värmland / Sverigepremiär för Förskoleutmaningen!

Sverigepremiär för Förskoleutmaningen!

Det är äntligen dags att dela vår pilot för den allra första Förskoleutmaningen i Sverige som vi på Ung Företagsamhet Värmland i samarbete med Karlstad kommun har tagit fram.

Förskolorna i Karlstad kommun får nu möjlighet att hjälpa Karlstads Energi med ett spännande uppdrag. Här får barnen öva på problemlösning, kreativitet och att gå från idé till handling och att skapa en prototyp av denna.

Karlstads Energi är ett företag som levererar tjänster som du använder dig utav dygnet runt. När du slår dig ner och tänder lampan för att läsa en spännande bok. När det är dags för fredagsmys och ni slår på tvn för att se en spännande film. När du använder din surfplatta för att spela spel eller söka efter spännande information. Eller när du använder din ugn och bakar bullar och kakor inför ditt kalas. Och när det är dags att ta en varm dusch så är det ofta Karlstads Energi som ser till att vattnet blir varmt.

Dessutom tar de hand om skräp från ditt hem och din förskola. När de hämtar skräp försöker de återvinna och återanvända så mycket som möjligt för att ge det mesta en andra chans, för miljöns skull. 

Trots att vi återvinner mycket av vårt skräp så slängs det alldeles för mycket. Idag slänger vi mer skärp än någonsin förr. En del av soporna återvinns, andra hamnar i naturen och därför behöver Karlstads Energi nu din hjälp och har ett uppdrag till dig!

Du ska nu få bli en miljöhjälte och hjälpa vår planet att må bättre. Din uppgift blir att se vad du kan göra för något nytt av det som någon annan vill slänga. Vad kan du göra av till exempel en toalettrulle, en äggförpackning eller en metallburk? Eller egentligen av vad som helst – kanske en trasig tröja kan bli något nytt? Istället för att slänga en leksak du inte leker med längre, kan den bli till något nytt då? Undersök vad vi kan skapa för nya grejer av det som någon vill slänga, något annat som finns eller något helt nytt!

Du kan uppfinna helt nya produkter eller utveckla saker som du redan har, låt fantasin flöda! 

När ni har anmält er och barngruppen till att delta i utmaningen kommer ni att få en bekräftelse på detta. I augusti skickas lärarhandledning, all information ni behöver ha ut. Viktiga datum och tillvägagångssätt för att skicka in sina bidrag, samt en informationsfilm från företaget riktat till barnen ut till er.

Anmäl er och er barngrupp här: https://forms.office.com/e/GRx2rUrixJ 

Vi är övertygade om att det finns fantastiska idéer ute hos era barn och vi på Ung Företagsamhet Värmland, Karlstad kommun samt värdföretaget Karlstads Energi ser fram emot att få ta del av dessa.

Vid minsta fråga eller fundering kontaktar du någon av oss så hjälper vi er:
Frida Höjdén frida.hojden@ungforetagsamhet.se
Petra Carlsson petra.carlsson@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.