Hem / Nyheter & Event / Skåne / Skånska kommuner kan tävla i ungt entreprenörskap
Årets UF-kommun Skåne

Skånska kommuner kan tävla i ungt entreprenörskap

Den som är politiker, tjänsteman eller skolpersonal kan nominera en kommun till den nya tävlingen. I nomineringen ska det framgå vilka aktiviteter och strategier kommunen arbetar med inom området. Det ska även beskrivas hur kommunen arbetar för att koppla samman skolan och näringslivet.

- Kommunerna har en viktig roll för att ge eleverna förutsättningar till entreprenöriellt lärande. De har en stor möjlighet att minska gapet mellan skola och näringsliv, betonar regionchef Christina Chukman.

Arbetet mellan Ung Företagsamhet och de skånska kommunerna har under den senaste tiden intensifierats och strukturerats med hjälp av kommunplaner.

- Ung Företagsamhets erbjudande är likadant till alla de skånska kommunerna och med hjälp av planer i respektive kommun blir det tydligt för kommunen. Tillsammans kan vi utveckla elevernas förmågor och stötta skolorna i detta viktiga arbete, fortsätter Chukman.

Tävlingen är öppen för alla de skånska kommunerna att tävla i och sista dag för att lämna in sitt bidrag är den 11 juni. Priset kommer sedan att delas ut i början av nästa läsår.

Fullständiga tävlingskriterier hittar du här. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.