Se möjligheterna - Min framtid

En interaktiv och kostnadsfri föreläsningsworkshop inom entreprenörskap och privatekonomi för elever i årskurs 8/9.

Se möjligheterna i framtiden

Ung Företagsamhet erbjuder tillsammans med Sparbanken Sjuhärad samt Sparbanken Alingsås en kostnadsfri interaktiv föreläsningsworkshop inom entreprenörskap och privatekonomi för elever i årskurs 8/9 i kommunerna Borås, Mark, Bollebygd, Svenljunga, Alingsås, Herrljunga och Vårgårda. Syftet med workshopen är att samverka mellan skola och näringsliv för att vara en naturlig del av skolans undervisning och måluppfyllelse i entreprenörskap och privatekonomi.

(För föreläsningar i kommunerna Tranemo och Ulricehamn, vänligen kontakta oss.) 

Föreläsningsworkshopen innehåller två pass:

PASS 1: Ung ekonomi - Föreläsare från Sparbanken
Eleverna inspireras att tänka på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad
genom kloka val redan tidigt i livet. Interaktiva övningar genomförs med mentometersystem där eleverna får ta ställning till frågor om hur pengarna ska räcka. Tillsammans diskuterar vi bl.a. vad budget, SMS-lån och ränta innebär samt varför det är så viktigt att spara.

PASS 2: Se Möjligheterna - Föreläsare från Ung Företagsamhet
Vi pratar entreprenörskap och företagsamhet på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Vad utmärker en entreprenör? Kan vem som helst bli en? Fokus ligger på framtidstro, oavsett nuvarande förutsättningar, och vikten av att se sina möjligheter. Betydelsen av att vara en företagsam person, oavsett om man vill driva eget eller vara anställd i framtiden.

"JAG TYCKER DET VAR VÄLDIGT LÄRORIKT OCH EN BRA UPPLEVELSE"

En uppskattad föreläsningsworkshop för grundskolorna

Läsåret 2019/2020 träffade vi över 2500 elever runt om i region Älvsborg och eleverna har varit mycket nöjda med workshopen. Detta är möjligt genom ett nära samarbete med skolorna och kommunerna som ser detta som ett långsiktigt projekt.

Vill ni ha "Se möjligheterna - Min framtid" till er skola?

Är ni intresserade av att boka in ”Se Möjligheterna – Min Framtid”? Under rådande omständigheter med covid-19 genomförs föreläsningarna tillsvidare digitalt via Teams-livesändning. Varje klass sitter i varsitt klassrum och deltar i sändningen alternativt två klasser i en större lokal. Workshopen pågår i 2 timmar inklusive paus.

Kontakta mig gärna för mer information eller för att boka en informationsträff där jag, tillsammans med min samarbetspartner från Sparbanken, kan berätta mer om projektet!

Kontaktperson

Åsa Eriksson Berggren
Grundskoleansvarig, Älvsborg
Kontakta mig om:
Du har frågor eller önskar information om vårt arbete på grundskolan.

Partners till "Se möjligheterna - Min framtid"