Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Vad hände sen? Möt UF-alumnen Hanna Johansson

Vad hände sen? Möt UF-alumnen Hanna Johansson

"Vad hände sen?" är en miniserie där UF-alumner berättar om sin resa efter UF-året med syfte att inspirera fler till att våga tro på sig själva och sin egen förmåga.

Hanna drev UF-företaget Cesign UF, 10/11, och sålde egenproducerade halsdukar och sjalar. Som UF-företag vann de bland annat Årets UF-företag i Älvsborg och blev topp 8 på SM. Efter studenten drev 4 av de 6 medlemmarna vidare företaget som handelsbolag. Hanna och hennes kompisar drev företaget i 3 år innan det lades ner.

Cesign UF var duktiga på att marknadsföra sig och synas. De lyckades bland annat få modebloggaren Kenza att bära en halsduk och de fick även in en fot på Nelly.com.

Hanna är en driftig, energisk idéspruta som finns där jobben finns. Hon gillar både affärsutveckling och personlig utveckling. Efter studenten reste hon till asien och Australien i 6 månader och jobbade lite för att sedan studera vidare på Jönköping University.


Under sina studier på Jönköping International Business School var hon även teamleader för Red Bull och projektledare/medgrundare till Kramfabriken, en nattklubb i Jönköping. 2018 vann Hanna tillsammans med sina lagkamrater casetävlingen JIBS Entrepreneurship Challenge. Totalt tävlade 15 lag och vinnarna vann 60 000 kr och en resa som tog Hanna till San Francisco StartUp konference.

Idag jobbar Hanna som Marketing Manager på Revolut. Ett företag som genom en app utmanar traditionella banker där du kan växla pengar, köpa krypto, guld och hantera dina pengar med utgiftsanalys. Företaget som från början är från Storbritannien har idag kunder över hela världen.

Hannas bästa tips:
Ha många bollar i luften, sluta aldrig att utvecklas och tro på dina idéer. ”UF är bland det viktigaste jag har gjort, det var grunden till allt” - Hanna. 

Ung Företagsamhet gör skillnad. På riktigt.

Läs om fler UF-alumner från regionen
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.