Den tomma lokalen i Birsta City

Registrera dig kostnadsfritt för att kunna länkas vidare på knapparna nedan

DATUM PASSERAT

---------------

Fredagen 24 mars anordnas UF-mässan för gymnasieeleverna i Västernorrland. 

Under dagen får gymnasieeleverna bygga sin helt egna monter, sälja sin produkt eller tjänst till  besökare men också finns möjligheten till att tävla med sitt företag som en del av sin utbildning att utveckla sin företagsamhet.

Alla är välkomna
Vi vill nu välkomna eleverna från förskoleklass upp till 9:an att besöka mässan. Låt era elever integrera med personer utanför skolans miljö genom att gå ett UF-bingo bland UF-företagarna och vinna priser under dagen med start från kl 10.00 till 16.00.

UF-Bingot hämtas & lämnas på plats vid informationsdisken och vinnaren presenteras vecka 13.

Tävling - den tomma lokalen i Birsta City
Fem skolklasser har även chansen redan nu att anmäla sig till tävling och fysiskt få komma och presentera sina idéer och arbete om den tomma lokalen i Birsta City inför en jury under denna dag. Ladda ner lärarhandledningen för att läsa mer om projektet. Fina priser till klasskassan står på spel. Anmäl er redan nu för att säkra er plats. Tävlingen pågår mellan kl 12-14 den 24 mars i butiksyta 67 utanför lekytan på plan 2. Butikskartan finner ni om ni laddar ner vår PPT och i elevhäftet.

Vinnare presenteras live kl 14.00 

Självklart går det bra att ladda ner material och låta eleverna arbeta med den tomma lokalen i Birsta City utan att anmäla er till tävling. Låt fantasin flöda, ha så roligt på lektionerna och lycka till i ert arbete!

Den tomma lokalen i Birsta bygger på materialet
Vårt Samhälle och Möjligheternas Samhälle. Materialet och projektet riktar sig främst till låg och mellanstadiet, men går lika bra att utföra på högstadiet. Alla pedagoger i skolan kan använda läromedlet för att arbeta med entreprenörskap i skolan. 

Vill ni fortsätta bygga på lektioner efter projektet så 
logga gärna in på ditt konto hos oss för att läsa mer
om våra material.

Är ni dessutom verksam på grundskolan i Västernorrland
så har ni allt material kostnadsfritt i dagsläget tack vare
våra partners i regionen.

Jennie Wiklander
Grundskoleansvarig, Västernorrland
Kontakta mig om:
Du har frågor om Ung Företagsamhet på grundskolan.