DeliChia UF
Mat & dryck
Skola: Katedralskolan i Lund,
Region: Skåne,
Typ: Mat & dryck
Affärsidé
Vår affärsidé är att erbjuda ett hälsosammare alternativ till klassisk sylt genom att kombinera frukt och bär med näringsrika chiafrön. Sylten tillverkas av egenplockade äpplen som grund och blandas med närodlade frukter och bär, som blåbär, hallon och rabarber, tillsammans med chiafrön. Chiafröna reglerar magen, kan bidra till en energiboost och är även väldigt fiberrika. Vår sylt kan därför locka hälsomedvetna konsumenter men även de som bara är sugna på att testa något nytt. Vi planerar att koka sylten hemma och sälja i burkar på 240 ml främst på olika marknader men också online så att kunder kan beställa hemifrån. Målgruppen som vi främst riktar oss till är män och kvinnor i 30+ ålder med en stabil inkomst som har möjlighet att betala lite mer för en exklusivare sylt. Det finns inga regler eller krav och vi behöver inga tillstånd även fast vi ska sälja livsmedel för eftersom vi exempelvis inte säljer till restauranger eller liknande, ses det som en verksamhet hemma.
Julia Karev
Företagsledare/VD
Maja Johansson Berander
Marknadsförare
Elna Espeland
Ekonomi
Maxime Jegou
Ekonomi